Η χορωδία του Πανεπιστημίου Αθηνών έψαλε στον Ναό της Αναστάσεως (ΒΙΝΤΕΟ)

Loading...


Η χορωδία του τμήματος Μουσικών Σπουδών του Πανεπιστημίου Αθηνών έψαλε χθες, Κυριακή, κατά τη Θεία Λειτουργία στον Ναό της Αναστάσεων στα Ιεροσόλυμα.

Το ανακοινωθέν του Πατριαρχείου Ιεροσολύμων αναφέρει: «Την Κυριακήν, 2αν Ιουνίου/ 5ην Ιουλίου 2015, ετελέσθη Θεία Λειτουργία εις το Καθολικόν του Πανιέρου Ναού της Αναστάσεως κατά την τάξιν του Πατριαρχείου Ιεροσολύμων.

Της Θείας Λειτουργίας ταύτης προεξήρξε ως χοροστατών Αρχιερεύς ο Γέρων Αρχιγραμματεύς Αρχιεπίσκοπος Κωνσταντίνης κ. Αρίσταρχος, έψαλε εις ακριβές μουσικόν μέλος η χορωδία υπό τον κ. Δημήτριον Μπαλαγεώργον, η ελθούσα εις Ιεροσόλυμα εις το πλαίσιον των εργασιών του Διεπιστημονικού Συνεδρίου, από 20ης έως 21ης Ιουνίου 2015 / 3ης έως 4ης Ιουλίου 2015 διά τα «Μουσικά Χειρόγραφα της Συλλογής του Παναγίου Τάφου της Πατριαρχικής Βιβλιοθήκης των Ιεροσολύμων» και κατένυξε και συνεκίνησε το ευσεβές εκκλησίασμα, εξ εντοπίων και προσκυνητών, Ελλήνων, Παλαιστινίων, Ρώσων και Ρουμάνων.

Εις το Κοινωνικόν της Θείας Λειτουργίας εκήρυξε τον θείον λόγον εις τους πιστούς ο προεξάρχων Σεβ. Αρχιερεύς.
Μετά την Θείαν Λειτουργίαν ο χοροστατών Αρχιερεύς μετά της Αγιοταφιτικής και Ιεροψαλτικής Συνοδείας υπέβαλον τα σέβη αυτών εις τον Μακαριώτατον Πατριάρχην Ιεροσολύμων κ. κ. Θεόφιλον και εζήτησαν την ευλογίαν Αυτού διά την συνέχισιν των εργασιών αυτών εις την Κεντρικήν Βιβλιοθήκην».Ετικέτες