Η εορτή των Τριών Ιεραρχών στο Πατριαρχείο Ιεροσολύμων (φωτο & video)

Loading...


Α’ Εις την Σχολήν της Αγίας Σιών.

Την Τετάρτην, 30ην Ιανουαρίου/12ην Φεβρουαρίου 2014, εωρτάσθη η εορτή των τριών μεγάλων Ιεραρχών και οικουμενικών διδασκάλων  αγίων, Βασιλείου του Μεγάλου, Γρηγορίου του Θεολόγου και Ιωάννου του Χρυσοστόμου, ως προστατών της παιδείας εις τον επί της Αγίας Σιών ιερόν Ναόν της Αγίας Τριάδος της Ιεράς Μονής και Πατριαρχικής Σχολής επί της Αγίας Σιών νοτίως της παλαιάς πόλεως των Ιεροσολύμων.

Τού Εσπερινού αφ’ εσπέρας και της θείας Λειτουργίας την πρωΐαν της εορτής προεξήρξεν ο Γέρων Σκευοφύλαξ και Πρόεδρος της Σχολικής Εφορείας Σεβασμιώτατος Αρχιεπίσκοπος Ιεραπόλεως κ. Ισίδωρος, συλλειτουργούντων αυτώ Αγιοταφιτών Αρχιμανδριτών και του Αρχιμανδρίτου π. Αποστόλου της Ιεράς Μητροπόλεως Πέτρας της Εκκλησίας της Κρήτης, ιερομονάχων και ιεροδιακόνων, συμπροσευχομένων των διδασκόντων και διδασκομένων της Σχολής, ψαλλόντων βυζαντινώς και κατανυκτικώς και συμμετεχόντων μελών της Ελληνικής Παροικίας Ιεροσολύμων και μοναζουσών.
Τον πανηγυρικόν της ημέρας περί του βίου και  της προσφοράς  των τριών Ιεραρχών εις την Χριστιανικήν Παιδείαν και την εκλεκτικήν σύζευξιν αυτής μετά της αρχαίας Ελληνικής τοιαύτης εκήρυξεν ο καθηγητής κ. Παναγιώτης Αντωνιάδης.

Μετά την θείαν Λειτουργίαν ο Σχολάρχης οσιολογιώτατος καθηγητής Φυσικών π. Φώτιος εδεξιώθη την Αρχιερατικήν συνοδείαν και πάντας εις την αίθουσαν τελετών της Σχολής.

Β’ Εις την ιεράν Μονήν Αγίου Βασιλείου.

Την πρωΐαν της αυτής ημέρας  ο Σεβασμιώτατος Αρχιεπίσκοπος Κωνσταντίνης κ. Αρίσταρχος, Γέρων Αρχιγραμματεύς ετέλεσε τον Όρθρον και την θείαν Λειτουργίαν επί τη μνήμη των τριών Ιεραρχών εις την ιεράν Μονήν του εν αγίοις Πατρός ημών Βασιλείου, την κειμένην εις την Χριστιανικήν συνοικίαν της παλαιάς πόλεως των Ιεροσολύμων παρά την Νέαν Πύλην.

Της θείας Λειτουργίας μετέσχον μονάζουσαι του Πατριαρχείου και μέλη της Ελληνικής Παροικίας των Ιεροσολύμων.

Μετά την θείαν Λειτουργίαν η οσιολογιωτάτη καθηγουμένη μοναχή Θέκλα εδεξιώθη πάντας εις το ηγουμενείον.

1
1
1

{youtube}Y4zq4PqAkmY{/youtube}Ετικέτες