Η εορτή των Τριών Ιεραρχών στην Ιερατική Σχολή της Αγίας Σιών (ΒΙΝΤΕΟ & ΦΩΤΟ)

Loading...


Με τη δέουσα λαμπρότητα τιμήθηκε η μνήμη των Τριών Ιεραρχών στη Πατριαρχική Ιερατική Σχολή της Αγίας Σιών στο Πατριαρχείο Ιεροσολύμων.

Το ανακοινωθέν του Πατριαρχείου αναφέρει:

Την Παρασκευήν, 30ην Ιανουαρίου/ 12ην Φεβρουαρίου 2016, εωρτάσθη υπό του Πατριαρχείου η σχολική εορτή των Τριών Ιεραρχών εις την Πατριαρχικήν Ιερατικήν Σχολήν της Αγίας Σιών.

Διά την μνήμην των τριών τούτων μεγάλων και εγκρίτων Πατέρων της Εκκλησίας, προστατών μεν της Παιδείας, «μεγίστων δε φωστήρων της Τρισηλίου Θεότητος» και οικουμενικών διδασκάλων, ετελέσθη Εσπερινός αφ᾽ εσπέρας και θεία Λειτουργίαν ανήμερα της εορτής, προεξάρχοντος ως λειτουργού του Γέροντος Σκευοφύλακος και Προέδρου της Σχολικής Εφορείας Σεβασμιωτάτου Αρχιεπισκόπου Ιεραπόλεως κ. Ισιδώρου, συλλειτουργούντων αυτώ των Αγιοταφιτών Αρχιμανδριτών Μακαρίου και Καλλίστου και του Ιεροδιακόνου π. Αναστασίου, ψαλλόντων μαθητών της Σχολής και παρακολουθούντων των καθηγητών, μοναζουσών, μελών της Ελληνικής παροικίας και ευλαβών προσκυνητών εξ Ελλάδος, Ρωσίας και Ρουμανίας.

Τον πανηγυρικόν της ημέρας διά την συμβολήν των τριών Ιεραρχών εις την ελληνικήν παιδείαν εξεφώνησεν ο Σχολαρχεύων απεσπασμένος καθηγητής Φυσικός του Υπουργείου Παιδείας της Ελλάδος κ. Νικόλαος Σουλιώτης, ο οποίος και μετά την θ. Λειτουργίαν εδεξιώθη την Αρχιερατικήν συνοδείαν και το εκκλησίασμα εις την αίθουσαν τελετών της Σχολής.

1402jer (1).jpg
1402jer (2).jpg
1402jer (3).jpg
1402jer (4).jpg
1402jer (5).jpg
1402jer (6).jpg
1402jer (7).jpg
1402jer (8).jpg
1402jer (9).jpg
1402jer (10).jpg


Ετικέτες