Η εορτή του μεγαλομάρτυρος Χαραλάμπους υπό του Πατριαρχείου Ιεροσολύμων (ΦΩΤΟ)

Loading...


Με λαμπρότητα εορτάστηκε η εορτή του μεγαλομάρτυρος Χαραλάμπους, την Κυριακή 22 Φεβρουαρίου στην Ιερά Αυτού Μονή, υπό το Πατριαρχείο Ιεροσολύμων 

Την Κυριακήν της Τυρινής, 9ην / 22ραν Φεβρουαρίου 2015, εωρτάσθη υπό του Πατριαρχείου η μνήμη του αγίου μεγαλομάρτυρος Χαραλάμπους κατά μετάθεσιν μιάς ημέρας, συμφώνως τω Τυπικώ, όταν η μνήμη του αγίου Χαραλάμπους συμπίπτη τη Καθαρά Δευτέρα.

Η μνήμη του αγίου εωρτάσθη εις την Ιεράν αυτού Μονήν, την κειμένην μεταξύ της Οδού του Μαρτυρίου και του Ναού της Αναστάσεως.

Ο άγιος Χαράλαμπος, καταγόμενος εκ Μαγνησίας της Θεσσαλίας και εκεί ως ιερεύς διακονών, εμαρτύρησε επί βασιλέως Σεβήρου και ηγεμόνος της Μαγνησίας Λουκιανού το έτος 198.

Της εορτής δι᾽ Εσπερινού αφ᾽ εσπέρας και θείας Λειτουργίας την πρωίαν προεξήρξεν ο Σεβασμιώτατος Αρχιεπίσκοπος Θαβωρίου κ. Μεθόδιος, συλλειτουργούντων αυτώ Αγιοταφιτών Ιερομονάχων και Ιεροδιακόνων, ψάλλοντος του Πρωτοψάλτου του Ναού των αγίων Κωνσταντίνου και Ελένης Αρχιμανδρίτου π. Ευσεβίου και μετέχοντος ευσεβούς εκκλησιάσματος εκ μοναζουσών, εντοπίων Ιεροσολυμιτών και προσκυνητών εξ Ελλάδος, Ρωσίας και Ρουμανίας.

Εις το εκκλησίασμα τούτο εκήρυξε τον θείον λόγον ο Σεβασμιώτατος, υπογραμμίζων την εις το μαρτύριον καρτερίαν του Αγίου ως παράδειγμα διά τους αγώνας των Χριστιανών εις το ασκητικόν και το της νηστείας στάδιον της Μεγάλης Τεσσαρακοστής.
Διαρκούσης της θείας Λειτουργίας προσήλθεν ο Μακαριώτατος διά προσκύνησιν.

Τον Μακαριώτατον, την Αρχιερατικήν Συνοδείαν και τους πιστούς εδεξιώθη ο ηγούμενος της Μονής π. Κάλλιστος εις το ηγουμενείον.