Η εορτή του Αγίου Ιερομάρτυρος Χαραλάμπους στο Πατρ. Ιεροσολύμων(ΦΩΤΟ&ΒΙΝΤΕΟ)

Loading...


Την Τρίτην, 10ην/ 24ην του μηνός Φεβρουαρίου 2016, εωρτάσθη υπό του Πατριαρχείου η μνήμη του Αγίου Ιερομάρτυρος Χαραλάμπους εις την Ιεράν αυτού Μονήν, την προσκειμένην τω Ναώ της Αναστάσεως βορειοανατολικώς.

 Ως γνωστόν ο άγιος Χαράλαμπος ήτο ιερεύς, διακονών εις την Μαγνησίαν Θεσσαλίας, διά την ομολογίαν του Χριστού μαρτυρήσας, επί Λικινίου περί το 180 μ.Χ.
Εις την ως άνω Ιεράν Μονήν εωρτάσθη η μνήμη του αγίου Ιερομάρτυρος Χαραλάμπους δι’ Εσπερινού αφ’ εσπέρας και διά θείας Λειτουργίας ανήμερα της εορτής, προεξάρχοντος του Σεβασμιωτάτου Αρχιεπισκόπου Θαβωρίου κ. Μεθοδίου, συλλειτουργούντων αυτώ Αγιοταφιτών Ιερομονάχων, ως του του Αρχιμανδρίτου π. Ιερωνύμου ηγουμένου εις το Φχες της Ιορδανίας, του Αρχιμανδρίτου π. Ιγνατίου ηγουμένου της Ιεράς Μονής των Ποιμένων, και του Αρχιμανδρίτου π. Μακαρίου ηγουμένου εις την Ιεράν Μονήν Αγίου Νικοδήμου, του π. Ήσσα Τούμα, εφημερίου εις τον Ι. Καθεδρικόν Ναόν Αγίου Ιακώβου του Αδελφοθέου και παρεπιδημούντων Ιερέων εκ Ρωσίας και του διακόνου π. Αναστασίου, ψάλλοντος του Αρχιμανδρίτου π. Ευσεβίου και παρακολουθούντος ευλαβούς εκκλησιάσματος εκ μοναχών, μοναζουσών, Ελληνορθοδόξων μελών της Ελληνικής παροικίας, Αραβοφώνων και προσκυνητών εξ Ελλάδος, Ρωσίας και Ρουμανίας.

Διαρκούσης της θείας Λειτουργίας προσήλθε προς προσκύνησιν ο Μακαριώτατος Πατριάρχης Ιεροσολύμων κ.κ. Θεόφιλος.
Την Πατριαρχικήν και Αρχιερατικήν συνοδείαν και το πλήρωμα της Εκκλησίας εδεξιώθη ο ηγούμενος Αρχιμανδρίτης π. Κάλλιστος.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 Ετικέτες