Η εορτή της περιτομής του Κυρίου και του Μεγ. Βασιλείου στον Ναό της Αναστάσεως (ΦΩΤΟ & ΒΙΝΤΕΟ)

Loading...


Από 12.00ης μεσονυκτίου ώρας της Τρίτης, 31ης Δεκεμβρίου 2014/ 13ης Ιανουαρίου 2015 έως και της 3.00 π.μ. ώρας της Τετάρτης 1ης / 14ης Ιανουαρίου 2015, έλαβε χώραν η ακολουθία του Όρθρου και η θεία Λειτουργία της Δεσποτικής εορτής της Περιτομής του Κυρίου ημών Ιησού Χριστού και της μνήμης του αγίου Βασιλείου Αρχιεπισκόπου Καισαρείας Καππαδοκίας Ουρανοφάντορος του μεγάλου εις αγρυπνίαν εις το Καθολικόν του Πανιέρου Ναού της Αναστάσεως και τον Πανάγιον Τάφον.

Της ακολουθίας του Όρθρου εις το Καθολικόν και της θείας Λειτουργίας εις τον Πανάγιον Τάφον προεξήρξεν η Α.Θ.Μ. ο Πατήρ ημών και Πατριάρχης Ιεροσολύμων κ.κ. Θεόφιλος, συλλειτουργούντων Αυτώ του Πατριαρχικού Επιτρόπου Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Καπιτωλιάδος κ. Ησυχίου, των Σεβασμιωτάτων Αρχιεπισκόπων Κωνσταντίνης κ. Αριστάρχου, Αβήλων κ. Δωροθέου, Σεβαστείας κ. Θεοδοσίου και Λύδδης κ. Δημητρίου, και του πρώην αντιπροσώπου του Πατριαρχείου Ρουμανίας εις τα Ιεροσόλυμα Θεοφιλεστάτου Επισκόπου κ. Τιμοθέου, Αγιοταφιτών Ιερομονάχων και παρεπιδημούντων ιερέων, του Αρχιδιακόνου π. Ευλογίου και των άλλων διακόνων του Πατριαρχείου Διονυσίου, Μάρκου και Αναστασίου, ψάλλοντος του πρωτοψάλτου του Ναού της Αναστάσεως Αρχιμανδρίτου π. Αριστοβούλου και μετέχοντος πολλού ευσεβούς λαού εν κατανυκτική προσευχή, ζητούντος την χάριν και την βοήθειαν του δι’ ημάς σαρκί περιτμηθέντος Χριστού και τας πρεσβείας του αγίου Βασιλείου.

Μετά την θείαν Λειτουργίαν εις τον Πανάγιον Τάφον, ηκολούθησε πέριξ αυτού και ανά τα Προσκυνήματα λιτανεία μετά περιφοράς του τιμίου λειψάνου της δεξιάς χειρός του Αγίου Βασιλείου, φυλασσομένης εις το Σκευοφυλάκειον του Ναού της Αναστάσεως.

Μετά την λιτανείαν, εις το Γραφείον του Γέροντος Σκευοφύλακος εκόπη υπό του Μακαριωτάτου η βασιλόπιττα του Ναού της Αναστάσεως και διενεμήθη εις το ιερατείον και τον προσελθόντα λαόν, η δε Αρχιερατική Συνοδεία, των κωδώνων κρουομένων, ανήλθεν εις τα Πατριαρχεία μετά το πέρας της εορτής.

 Ετικέτες