Η βουλευτής Μαρία Αντωνίου επισκέφθηκε το Πατριαρχείο Ιεροσολύμων (ΒΙΝΤΕΟ & ΦΩΤΟ)

Loading...


Με τον Πατριάρχη Ιεροσολύμων συναντήθηκε την Δευτέρα η βουλευτής Ν.Δ. της Καστοριάς, Μαρία Αντωνίου.

Την κ.Αντωνίου συνόδευε ο Αρχιμανδρίτης π.Γαλακτίωνας.

Στο Δελτίο Τύπου του Πατριαρχείου αναφέρεται: «Την Δευτέραν, 30ην Σεπτεμβρίου/13ην Οκτωβρίου 2014, η Βουλευτής Καστοριάς της Ν.Δ. εξοχωτάτη κ. Μαρία Αντωνίου, συνοδευομένη υπό του του Αρχιμανδρίτου π. Γαλακτίωνος, επεσκέφθη το Πατριαρχείον, παρουσία του Γενικού Προξένου της Ελλάδος εις τα Ιεροσόλυμα κ. Γεωργίου Ζαχαριουδάκη.

Την καν Αντωνίου εδέχθη ενθέρμως η Α.Θ.Μ. ο Πατήρ ημών και Πατριάρχης Ιεροσολύμων κ.κ. Θεόφιλος μετά του Πατριαρχικού Επιτρόπου Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Καπιτωλιάδος κ. Ησυχίου και του Γραμματέως της Αγίας & Ιεράς Συνόδου Σεβασμιωτάτου Αρχιεπισκόπου Λύδδης κ. Δημητρίου και εκαλωσώρισεν αυτήν εις την Αγίαν Γην.

Εις την συνάντησιν ταύτην εγένετο ενδιαφέρουσα συζήτησις με θέμα την μακραίωνα ιστορίαν παρουσίας των Ρωμαιορθοδόξων Χριστιανών εις τας περιοχάς της δικαιοδοσίας του Πατριαρχείου, την θέσιν αυτών εις την Μέσην Ανατολήν κατά τας ημέρας ημών, τον ειρηνευτικόν ρόλον του Πατριαρχείου εις την Αγίαν Γην και την αγαστήν συνεργασίαν του Πατριαρχείου μετά των Κυβερνήσεων του Ισραήλ και της Παλαιστινιακής Αυτονομίας. Επίσης ο Μακαριώτατος ανεφέρθη εις το αρχαιολογικόν και αρχιτεκτονικόν ενδιαφέρον του Ναού της Αναστάσεως, του Παναγίου Τάφου και πάντων των εντός της Ιερουσαλήμ Παναγίων Προσκυνημάτων.

Μετά την συζήτησιν, ο Μακαριώτατος επέδωσε τη κα Αντωνίου το βιβλίον Ιστορίας της Εκκλησίας Ιεροσολύμων του Χρυσοστόμου Παπαδοπούλου, επιστήθιον σταυρόν εκ μαργαριταρορρίζης, εικόνας της Θεοτόκου και του Παναγίου Τάφου και κατευώδωσεν αυτήν διά την συνέχισιν του προσκυνήματος αυτής».

antoniou4.jpg

antoniou1.jpg
antoniou2.jpg
antoniou3.jpgΕτικέτες