Επίσημη ενημέρωση της Συνόδου: Η απουσία της Αντιόχειας, η αρχή της ομοφωνίας και τα προβλήματα της Διασποράς (ΒΙΝΤΕΟ)

Loading...


«Το Πατριαρχείο της Αντιόχειας δεν υπέγραψε τρία έγγραφα της Συνόδου στο Σαμπεζύ», δήλωσε κατά τη σημερινή ενημέρωση ο Αρχιεπίσκοπος Τελμησσού Ιώβ που προσέθεσε όμως πως οι κινήσεις που έγιναν εν συνεχεία έδειξαν πως θα δώσει το παρών στη Σύνοδο.

Συγκεκριμένα, ρωτήθηκε για το γεγονός πως η Αντιόχεια δεν υπέγραψε τελικά όλες τις αποφάσεις της Συνάξεως των Προκαθημένων επιβεβαιώνοντας του λόγου του αληθές και προσέθεσε: «Δεν τα υπέγραψαν όχι γιατί είχαν διαφορές για τα κείμενα αυτά κάθε αυτά, αλλά ήταν διαμαρτυρία για το ζήτημα του Κατάρ. Συνέχισε να παίρνει μέρος στις Συνάξεις, ενώ ζήτησαν τα έγγραφα να μεταφραστούν στα αραβικά όπως κι έγινε. Εστάλη μάλιστα και λίστα με τους εκπροσώπους της στη Σύνοδο».

Ξεκαθαρίστηκε πως στη Σύνοδο θα ισχύσει η αρχή της ομοφωνίας και χαρακτήρισε προσωπική την άποψη του Αρχιεπισκόπου Αλβανίας Αναστάσιου για την αρχή της πλειοψηφίας. «Δεν υπάρχει στην ατζέντα. Δεν μπορεί να αλλάξει ο κανονισμός σε αυτή τη Σύνοδο. Μπορεί να συζητηθεί σε κάποια από τις επόμενες Συνάξεις», ήταν η απάντηση των εκπροσώπων.

Παράλληλα, και οι πέντε εκπρόσωποι Τύπου που έδωσαν το παρών στη σημερινή ενημέρωση τόνισαν πως το θέμα της Διασποράς που ήταν το σημερινό θέμα συζήτησης στη Σύνοδο είναι σημαντικό ενώ για άλλη μια φορά έγινε εκτενή αναφορά στον εθνοφυλετισμό.

Δείτε αναλυτικά τι ειπώθηκε…