Εορτή του Γενεθλίου της Θεοτόκου στο Πατριαρχείο Ιεροσολύμων (ΦΩΤΟ&ΒΙΝΤΕΟ)

Loading...


Την Κυριακήν, 8ην /21ην Σεπτεμβρίου 2014, εωρτάσθη υπό του Πατριαρχείου η εορτή του Γενεθλίου της Θεοτόκου εν αρχή εις το σεπτόν προσκύνημα του Θεομητορικού Μνήματος εν Γεθσημανή.

Ενταύθα ετελέσθη ανήμερα της εορτής η θεία Λειτουργία, προεξάρχοντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Κιτίου κ. Χρυσοστόμου της Εκκλησίας της Κύπρου, συλλειτουργούντων δε αυτώ του Σεβασμιωτάτου Αρχιεπισκόπου Αβήλων κ. Δωροθέου, και του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Ζιμπάμπουε κ. Σεραφείμ του Πατριαρχείου Αλεξανδρείας, αμφοτέρων των Μητροπολιτών παρεπιδημούντων εις Ιεροσόλυμα ως εκπροσώπων των Εκκλησιών αυτών αντιστοίχως διά την συμμετοχήν αυτών εις την 6ην Διεθνή Επιτροπήν του Διαλόγου Ορθοδόξων και Αγγλικανών.
Εις την θείαν Λειτουργίαν συμμετέσχον μονάζουσαι των Ιερών Μονών των Ιεροσολύμων και προσκυνηταί, οι αρχίσαντες ήδη να αψηφούν τα πρόσφατα εν Γάζη γεγονότα, προκειμένου να πραγματοποιήσουν και πάλιν εν προσκύνημα εις την Αγίαν Γην.

Μετά την θείαν Λειτουργίαν ο καθηγούμενος Αρχιμανδρίτης π. Νεκτάριος εδεξιώθη την Αρχιερατικήν συνοδείαν εις το παρά το προσκύνημα ηγουμενείον.

Η εορτή του Γενεθλίου της Θεοτόκου εωρτάσθη επίσης εις την προ της Βηθλεέμ πόλιν της Μπετζάλλας. Εις την πόλιν ταύτην η μεγάλη Ελληνορθόδοξος Κοινότης έχει ένα εκ των Ναών της αφιερωμένον εις το Γενέθλιον της Θεοτόκου.

Της θείας Λειτουργίας την πρωΐαν της εορτής προεξήρξεν ο Σεβασμιώτατος Αρχιεπίσκοπος Σεβαστείας κ. Θεοδόσιος, συλλειτουργούντων αυτώ του καθηγουμένου Αγιοταφίτου Αρχιμανδρίτου π. Ναρκίσσου και των εφημερίων ιερέων της Μπετζάλλας και μετέχοντος αθρόου εκκλησιάσματος του Ορθοδόξου λαού της πόλεως. Προς τούτον, εκήρυξε τον θείον λόγον αραβιστί ο προεξάρχων Αρχιερεύς.

Μετά την θείαν Λειτουργίαν ηκολούθησε λιτανεία εις τας οδούς πέριξ του ναού τη συμμετοχή των Προσκόπων της πόλεως και των λοιπών φιλανθρωπικών ιδρυμάτων ως της Τζαμαΐγιε Ιλ-Χσαν του Πολιτιστικού και Εκπαιδευτικού Κέντρου, των Προσκόπων κ.α.

Την λιτανείαν και την απόλυσιν της θείας Λειτουργίας ηκολούθησε σύντομος δεξίωσις εις την παρά τον ναόν αίθουσαν.Ετικέτες