Απονομή τίτλων στους αποφοίτους του σχολείου του Πατριαρχείου Ιεροσολύμων στη Ραμάλλα (ΦΩΤΟ&ΒΙΝΤΕΟ)

Loading...


Το απόγευμα του Σαββάτου, 23ης Μαίου 2015, έλαβε χώραν εις την αίθουσαν του Culture Peace Center εις Ραμάλλαν η τελετή αποφοιτήσεως των απολυτηρίων εις τους 19 αποφοίτους του σχολείου του Πατριαρχείου εις Ραμάλλαν.

 Την τελετήν ταύτην ετίμησε διά της παρουσίας αυτού η Α.Θ.Μ. ο Πατήρ ημών και Πατριάρχης κ.κ. Θεόφιλος, ελθών εκ ποιμαντικής υποχρεώσεως Αυτού εις Ναζαρέτ, ο Πατριαρχικός Επίτροπος Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Καπιτωλιάδος κ. Ησύχιος, ο Γέρων Αρχιγραμματεύς Σεβασμιώτατος Αρχιεπίσκοπος Κωνσταντίνης κ. Αρίσταρχος, ο Πρόεδρος των Σχολών του Πατριαρχείου εις Ισραήλ Αρχιμανδρίτης π. Ιερώνυμος, ο ηγούμενος της Ιεράς Μονής Μεταμορφώσεως εις Ραμάλλαν Αρχιμανδρίτης π. Γαλακτίων, οι ιερείς της περιοχής Ραμάλλας, των ομόρων κωμών, της Μπιρζέτ, π. Γεώργιος Μπονούρα, της Τζίφνας π. Γεώργιος Αουάδ, του Αίν Αρίκ π. Νικόλαος Άκελ, οι γονείς των αποφοίτων, ο εκπρόσωπος των Αραβικών Μ.Μ.Ε. του Πατριαρχείου π. Ήσσα Μούσλεχ, η κα Νόρα Κούρτ, ο Διευθυντής του σχολείου κ. Richard Zananiri και οι καθηγηταί αυτού.

Η καλώς ωργανωμένη τελετή της απονομής των τίτλων ήρξατο διά του «ως ευ παρέστητε» του Διευθυντού του σχολείου, της εισόδου παρελάσεως των αποφοίτων, του Παλαιστινιακού Εθνικού Ύμνου και του Ευαγγελικού Αναγνώσματος εκ του κατά Ιωάννου Ευαγγελίου ότι ο Χριστός είναι ο «Άρτος της Ζωής».
Ηκολούθησαν η επί οθόνης παρουσίασις των μαθητικών σχολικών δραστηριοτήτων των αποφοίτων κατά το έτος 2015, με πρώτην την παρουσίασιν της μνήμης του μαθητού του σχολείου εθνομάρτυρος Παλαιστινίου Ναντίμ Ναουάρα, φονευθέντος κατά το παρελθόν έτος εις διαδήλωσιν υπό Ισραηλινών στρατιωτών, και τας προσφωνήσεις των εκπροσώπων των αποφοίτων, ενός εις την Αραβικήν γλώσσαν, ενός εις την Αγγλικήν και ενός εις αρίστην Ελληνικήν, και η προσφώνησις του Διευθυντού της Σχολής κ. Richard Zananiri.

Εις τας προσφωνήσεις των αποφοίτων εξεφράσθη η ευγνωμοσύνη αυτών προς τους γονείς και τους διδασκάλους των μαθητών και εις αυτήν του Διευθυντού της Σχολής εξεφράσθη η ευγνωμοσύνη αυτού προς το Πατριαρχείον διά την συντήρησιν και την στήριξιν του σχολείου.

Η τελετή διηνθίσθη δι᾽ ασμάτων και χορών της Παλαιαστίνης και περιέλαβε απονομήν τιμητικών διακρίσεων παρά της Σχολής προς τον πατέρα του Ναντίμ Ναουάρα, την Α.Θ.Μακαριότητα, τον Διευθυντήν του Σχολείου, τον Μητροπολίτην Καπιτωλιάδος κ. Ησύχιον, τον Αρχιμανδρίτην π. Ιερώνυμον, τον Αρχιμανδρίτην π. Γαλακτίωνα, τον π. Ήσσα Μούσλεχ και προς τους τρεις αριστείς.

Η τελετή ήχθη προς το τέλος αυτής διά της απονομής των τίτλων υπό του Μακαριωτάτου εις ένα έκαστον των αποφοίτων, νέων και νεανίδων, μετά της ευχής Αυτού δι᾽ επιτυχίας φοιτητικάς, επαγγελματικάς, κοινωνικάς και πνευματικάς.