Ανήμερα τα Θεοφάνεια στο Πατριαρχείο Ιεροσολύμων (ΒΙΝΤΕΟ & ΦΩΤΟ)

Loading...


Με την πρέπουσα τάξη και μεγαλοπρέπεια εορτάστηκαν τα Αγια Θεοφάνεια στο Πατριαρχείο Ιεροσολύμων.

Η ανακοίνωση του Πατριαρχείου αναφέρει:

«Την Δευτέραν, 6ην/19ην Ιανουαρίου 2015, εωρτάσθη υπό του Πατριαρχείου, συμφώνως προς την τυπικήν αυτού διάταξιν και την προσκυνηματικήν καθεστωτικήν τάξιν η εορτή των Θεοφανείων εις τον Πανίερον Ναόν της Αναστάσεως.

Εις το θείον τούτο σκήνωμα της δόξης Κυρίου, του τόπου της σταυρικής σωτηρίου θυσίας και της ενδόξου Αναστάσεως, κατήλθεν η Α.Θ.Μ. ο Πατήρ ημών και Πατριάρχης Ιεροσολύμων κ.κ. Θεόφιλος μετά συνοδείας Αγιοταφιτών εκ του Κεντρικού Μοναστηρίου και μετά την εις την Αγίαν Αποκαθήλωσιν και τον Πανάγιον Τάφον προσκύνησιν, ετέλεσε την Ακολουθίαν του Μεγάλου Αγιασμού εις το Καθολικόν και την Θείαν Λειτουργίαν του Μεγάλου Βασιλείου εις τον Πανάγιον Τάφον συλλειτουργούντων Αυτώ των Σεβασμιωτάτων Μητροπολιτών Καπιτωλιάδος κ. Ησυχίου, Ζάμπιας κ. Ιωακείμ, και Αρχιεπισκόπων, Τώμιδος κ. Θεοδοσίου, Κωνσταντίνης κ. Αριστάρχου, Σεβαστείας κ. Θεοδοσίου και Λύδδης κ. Δημητρίου, Αγιοταφιτών Ιερομονάχων, του Αρχιδιακόνου π. Ευλογίου και των άλλων διακόνων του Πατριαρχείου, ψάλλοντος του Πρωτοψάλτου του Πανιέρου Ναού της Αναστάσεως Αρχιμανδρίτου π. Αριστοβούλου και παρουσία του Γενικού Προξένου της Ελλάδος εις τα Ιεροσόλυμα κ. Γεωργίου Ζαχαριουδάκη και τη συμμετοχή ευσεβούς λαού, εντοπίων και προσκυνητών, αγιαζομένων εκ του ύδατος του Μεγάλου Αγιασμού και εκ της μεταλήψεως του Αχράντου Σώματος και του Τιμίου Αίματος του Κυρίου ημών Ιησού Χριστού.

Τού λαού απολυθέντος και αγιασθέντος διά του Τιμίου Σταυρού, η Πατριαρχική Συνοδεία, των κωδώνων κρουομένων, ανήλθεν εις τα Πατριαρχεία διά το εόρτιον κέρασμα».

2001staur.jpg
2001staur1.jpg
2001staur2.jpg
2001staur3.jpg
2001staur4.jpg
2001staur5.JPG
2001staur6.jpg
2001staur7.jpg
2001staur8.jpg
2001staur9.JPG


Ετικέτες