Έμμεση απάντηση των Ιεροσολύμων στην ακοινωνησία από πλευράς Αντιόχειας (;)

Loading...


Του Μάνου Χατζηγιάννη

Έμμεση απάντηση του Πατριαρχείου Ιεροσολύμων στην ακοινωνησία από πλευράς Αντιόχειας; Σε κάθε περίπτωση το σκηνικό περιπλέκεται περισσότερο αφού στην απόφαση του Πατριαρχείου Αντιοχείας έρχεται να προστεθεί μια κίνηση των Ιεροσολύμων, ενδεικτική πως προτίθενται να μην υποχωρήσουν. Ο Πατριάρχης Ιεροσολύμων την περασμένη Δευτέρα επισκέφθηκε τον πρέσβη του Κατάρ στην Ιορδανία και μεταξύ άλλων συζήτησαν και την « παρουσία του Πατριαρχείου Ιεροσολύμων εις Κατάρ διά της εκκλησίας αυτού και του εκεί αντιπροσώπου αυτού Σεβασμιωτάτου Αρχιεπισκόπου Καττάρων κ. Μακαρίου»

Πρόκειται για κίνηση στη σκακιέρα της εκκλησιαστικής διπλωματίας; Ο καιρός θα δείξει…

Διαβάστε τι αναφέρει το σχετικό ανακοινωθέν του Πατριαρχείου Ιεροσολύμων: 

 

Το απόγευμα της Δευτέρας, 15ης/28ης Απριλίου 2014, ο Μακαριώτατος Πατήρ ημών και Πατριάρχης Ιεροσολύμων κ.κ. Θεόφιλος, συνοδευόμενος υπό του Σεβασμιωτάτου Αρχιεπισκόπου Κωνσταντίνης κ. Αριστάρχου και του οσιολογιωτάτου Αρχιμανδρίτου π. Ιερωνύμου, ηγουμένου εν Φχες επεσκέφθη τον Πρέσβυν του Κατάρ εις Ιορδανίαν κ. Ζάεντ Ιλ Χάτζερη.

Εις το πλαίσιον της επισκέψεως ταύτης έλαβε χώραν ενδιαφέρουσα συζήτησις περί της οικονομικής ενισχύσεως του κράτους του Κατάρ, παρεχομένης κατόπιν εξετάσεως, διακρίσεως και διαφανείας διά το αδιάφθορον της χρήσεως προς τους αγωνιζομένους λαούς διά την ανάπτυξιν αυτών.

Ωσαύτως έλαβε χώραν ενδιαφέρουσα συζήτησις περί της παρουσίας του Πατριαρχείου Ιεροσολύμων εις Κατάρ διά της εκκλησίας αυτού και του εκεί αντιπροσώπου αυτού Σεβασμιωτάτου Αρχιεπισκόπου Καττάρων κ. Μακαρίου, αρξαμένης, αφ’ ότου ο νυν Μακαριώτατος Πατριάρχης Ιεροσολύμων επεσκέφθη το Κατάρ ως Αρχιμανδρίτης τη εγκρίσει του μακαριστού Πατριάρχου Ιεροσολύμων Διοδώρου.

Εξεφράσθησαν θερμαί ευχαί διά την συνέχισιν της συνεργασίας ταύτης προς όφελος των πολιτών και κατοίκων του Κατάρ, Μουσουλμάνων και Χριστιανών.Ετικέτες