Ο Μπορίσπολ Αντώνιος συναντήθηκε με τον μητροπολίτη Όρους Λιβάνου Σιλουανό

Στις 17 Ιουνίου 2021, τελευταία ημέρα της επίσημης επισκέψεως στην Ορθόδοξη Εκκλησία της Αντιοχείας του πρωτοσυγκέλου της Ουκρανικής Ορθοδόξου Εκκλησίας μητροπολίτη Μπορίσπολ και Μπροβάρι Αντωνίου, πραγματοποιήθηκε η συνάντησή του με τον μητροπολίτη Όρους Λιβάνου Σιλουανό.

Κατά τη διάρκεια της συζητήσεως στο γραφείο του μητροπολίτη Όρους Λιβάνου στο Μπρουμάν ο μητροπολίτης Αντώνιος προσφώνησε τον Σεβασμιώτατο κ. Σιλουανό εκ μέρους του Μακαριωτάτου Μητροπολίτη Κιέβου και πάσης Ουκρανίας Ονουφρίου και τον ενημέρωσε για τη σημερινή πορεία της Ουκρανικής Ορθοδόξου Εκκλησίας.

Στο πλαίσιο της ανοικτής αδελφικής επικοινωνίας συζητήθηκε ένα ευρύ φάσμα ζητημάτων από την ημερήσια διάταξη της διεκκλησιαστικής κοινωνίας, καθώς και οι προκλήσεις, τις οποίες αντιμετωπίζει σήμερα η παγκόσμια Ορθοδοξία.

Ο μητροπολίτης Σιλουανός τόνισε ιδιαιτέρως την ευθύνη της διακονίας του Μητροπολίτη Κιέβου και πάσης Ουκρανίας Ονουφρίου, την ταπείνωση και την εμμονή του στην υπεράσπιση της κανονικής αμώμου Ορθοδοξίας.

Στη συνάντηση έλαβαν μέρος ο αντιπρόεδρος του Τμήματος Εξωτερικών Εκκλησιαστικών Σχέσεων της Ουκρανικής Ορθοδόξου Εκκλησίας πρωθιερέας Νικόλαος Ντανιλέβιτς, ο προϊστάμενος του Μετοχίου της Ρωσικής Ορθοδόξου Εκκλησίας στη Βηρυτό αρχιμανδρίτης Φίλιππος Βασίλτσεφ και ο πρωτοσύγκελος της ιεράς μητροπόλεως Όρους Λιβάνου αρχιμανδρίτης Αντώνιος Μπιτάρ.

Την ίδια ημέρα η αντιπροσωπεία της Ουκρανικής Ορθοδόξου Εκκλησίας αναχώρησε για το Κίεβο.