1

ΙΕΡΟΣΟΛΥΜΑ: Γραμματέας της Ρωσικής Εκκλησιαστικής Αποστολής μίλησε σε συνέδριο για τον διαθρησκειακό διάλογο

Στις 6 Ιουνίου 2023 πραγματοποιήθηκε στην αίθουσα συνεδρίων του ξενοδοχείου «The David Citadel Hotel» στην Ιερουσαλήμ η στρογγυλή τράπεζα με τίτλο «Θρησκευτικοί ηγέτες για την ειρήνη», που ήταν αφιερωμένη στην Η΄ Συνέλευση των Ηγετών Παγκοσμίων και Παραδοσιακών Θρησκειών.

Στις εργασίες του φόρουμ συμμετείχαν θρησκευτικοί ηγέτες, μέλη της Κνέσετ (Κοινοβουλίου) του Ισραήλ, της Γερουσίας και του Κοινοβουλίου του Καζακστάν, εκπρόσωποι της κυβέρνησης, ακαδημαϊκών κύκλων, της τοπικής κοινωνίας και ανταποκριτές ΜΜΕ.

Με χαιρετιστήρια ομιλία άνοιξε τη συνεδρία εκπροσωπώντας το Καζακστάν ο πρόεδρος του διοικητικού συμβουλίου του Κέντρου Ν. Ναζαρμπάγεφ για την Ανάπτυξη του Διομολογιακού και Διαπολιτιστικού Διαλόγου πρέσβυς Μπ. Σαρσενμπάγεφ.

Ακολούθησε η εισήγηση ενώπιον της ολομέλειας των παρευρισκομένων του Μακαριωτάτου Πατριάρχη της Αγίας Πόλεως Ιερουσαλήμ και πάσης Παλαιστίνης Θεοφίλου Γ΄.

Μεταξύ των ομιλητών και μετεχόντων στο φόρουμ ήταν κορυφαίοι πολιτικοί παράγοντες του Ισραήλ, εκπρόσωποι θρησκευτικών κοινοτήτων κ.ά.

Με πρόσκληση του πρέσβεως της Δημοκρατίας του Καζακστάν στο Ισραήλ Σ. Μπουρσακόφ εκ μέρους της Ρωσικής Εκκλησιαστικής Αποστολής στο Ισραήλ παρουσίασε εισήγηση για τον ρόλο της Ρωσικής Ορθοδόξου Εκκλησίας στο διαθρησκειακό και διεθνικό διάλογο ο γραμματέας της Αποστολής ηγούμενος Νίκων Γκολόφκο.