Ο Επίσκοπος Βρισβάνης κ. Βαρθολομαίος επισκέφθηκε την περιφερειακή πόλη Rockhampton της κεντρικής Κουινσλάνδης για την εορτή του Αγίου Νεκταρίου, Επισκόπου Πενταπόλεως του Θαυματουργού.
Τον Επίσκοπο συνόδευαν ο π. Νικόλαος Brown, Ιερατικώς Προϊστάμενος της Ενορίας Κοιμήσεως της Θεοτόκου, στο Mt Gravatt της Βρισβάνης, και ο Πρωτοψάλτης της εκκλησίας της Αγίας Άννης στο Gold Coast και Καθηγητής της Σχολής Βυζαντινής Μουσικής της Ι. Επισκοπής Βρισβάνης, κ. Ιωάννης Πολιτάκης.
Την παραμονή, ο Επίσκοπος τέλεσε την Ακολουθία του Εσπερινού στον Ι. Ναό Αγίου Νεκταρίου, ενώ ανήμερα της εορτής χοροστάτησε στον Όρθρο και προεξήρχε της Θείας Λειτουργίας, στην οποία παρέστησαν προσκυνητές από τη Βρισβάνη. Στο τέλος της Θείας Λειτουργίας πραγματοποιήθηκε λιτάνευση της εικόνας και των ιερών λειψάνων του Αγίου.
Στο κήρυγμά του, ο Επίσκοπος κ. Βαρθολομαίος μίλησε για την ταπεινοφροσύνη, την καθαρότητα της καρδιάς, τη σημασία της συγχωρέσεως και την εμπιστοσύνη στην πρόνοια του Θεού, αρετές που διέθετε ο Άγιος Νεκτάριος.
Στη συνέχεια, ο Επίσκοπος μετέφερε στο εκκλησίασμα την αγάπη και τις ευλογίες του Αρχιεπισκόπου Αυστραλίας κ. Μακαρίου και ευχαρίστησε την οικογένεια Κονδύλη για την αφοσίωση και τη δέσμευσή της στη συντήρηση της εκκλησίας.
Επιπλέον, ο Επίσκοπος κ. Βαρθολομαίος ευχαρίστησε τους πιστούς για την προσπάθεια που κατέβαλαν προκειμένου να συμμετάσχουν στους εορτασμούς της ημέρας, ευχαριστώντας ιδιαίτερα τα ηλικιωμένα μέλη της Ενορίας Κοιμήσεως της Θεοτόκου Mt Gravatt, με επικεφαλής την κ. Ειρήνη Καγιά.
Σημειώνεται ότι το Rockhampton απέχει περίπου επτά ώρες οδικώς από την πόλη της Βρισβάνης.





















