Χιλιάδες λαού στην εορτή της Αγίας Παρασκευής στο Ιάσι της Ρουμανίας (ΒΙΝΤΕΟ & ΦΩΤΟ)

Loading...


Με τη συμμετοχή χιλιάδων λαού τελέστηκε σήμερα το πρωί η πανηγυρική Θεία Λειτουργία προς τιμήν της Αγίας Παρασκευής της Επιβατινής στο Ιάσι, την πρωτεύουσα της Μολδαβίας και δεύτερη πόλη της Ρουμανίας.

H πανηγυρική Ακολουθία διήρκεσε από τις 8.00 το πρωί μέχρι τις 12.00 το μεσημέρι.

Η Θεία Λειτουργία τελέστηκε επάνω σε ειδική εξέδρα που στήθηκε στην οδό του Αγίου Στεφάνου του Μεγάλου.

Σε αυτήν συμμετείχαν, μαζί με τον Μητροπολίτη Μολδαβίας κ. Θεοφάνη, πολλοί Αρχιερείς και Κληρικοί από όλο τον ορθόδοξο κόσμο.

Την εορτή παρακολούθησαν επίσης πολλοί επίσημοι, υπουργοί της Ρουμανικής Κυβέρνησης, οι αρχές της πόλης, η υπουργός Πολιτισμού της Δημοκρατίας της Μολδαβίας και άλλοι.

Χιλιάδες άνθρωποι από όλα τα μέρη της Ρουμανίας είχαν κατακλύσει την λεωφόρο του Αγίου Στεφάνου για να παρακολουθήσουν την Θεία Λειτουργία.

Αυτήν την φορά ο καιρός ήταν καλός και διευκόλυνε τους ευλαβείς προσκυνητές.

Οι εορτές για την αγία Παρασκευή διαρκούν περίπου μία εβδομάδα, αλλά η κορύφωσή τους πραγματοποιείται με την σημερινή Θεία Λειτουργία.

Στο τέλος της Λειτουργίας τιμήθηκαν από τον Σεβασμιώτατο Θεοφάνη έξι βετεράνοι, ηλικίας μεταξύ 93 και 103 ετών, από τις έξι επαρχίες της Μητροπόλεως της Μολδαβίας και Bucovina, λαμβάνοντας το ανώτατο βραβείο που μπορεί να χορηγηθεί από την Μητρόπολη: τον Σταυρό της Μολδαβίας.

Τα λείψανα της Αγίας Παρασκευής, μαζί με άλλα ιερά λείψανα, θα συνεχίζουν να εκτίθενται στην αυλή του καθεδρικού Μητροπολιτικού Ναού μέχρις ότου προσκυνήσουν όλοι οι προσκυνητές.

IMGP1204.JPG
IMGP1206.JPG
IMGP1207.JPG
IMGP1218.JPG
IMGP1219.JPG
IMGP1220.JPG
IMGP1226.JPG
IMGP1233.JPG


Ετικέτες