Χαστούκι του Πατριάρχη Αλεξανδρείας στους σχισματικούς του Κιέβου: Ουκρανοί μείνετε στην κανονική Εκκλησία

Loading...


Πριν από ένα μήνα το ΑΓΙΟΡΕΙΤΙΚΟ ΒΗΜΑ αποκάλυψε πως τον προσεχή Οκτώβριο σε μια περίεργη εκκλησιαστική διπλωματική αποστολή οι Πατριάρχες Αλεξανδρείας & Ιεροσολύμων μαζί με τον Αρχιεπίσκοπο Κύπρου θα βρεθούν στην Ουκρανία για να….μεσολαβήσουν για την κρίση εκεί! Το πρώτο βήμα έγινε με την παρουσία του κ. Θεόδωρου στη Μόσχα και τις δηλώσεις του για τους σχισματικούς της Ουκρανίας.

 Το σχίσμα στην Ουκρανία είναι μια καταστροφή, που ξεκίνησε από εξωτερικές δυνάμεις, οι Ουκρανοί πρέπει να παραμείνουν στην κανονική Ορθόδοξη Εκκλησία της Ουκρανίας (Πατριαρχείο Μόσχας), δήλωσε σε συνέντευξή του στο RIA Novosti ο Πατριάρχης Αλεξανδρείας και Πάσης Αφρικής, Θεόδωρος Β.

«Για μένα, ως Πατριάρχη Αλεξανδρείας, ο κανονικός επικεφαλής της ουκρανικής εκκλησίας είναι ο Μητροπολίτης Ονούφριος. Είμαι πολύ κοντά για να τον ξέρω, το ξέρω πως είναι ένας πνευματικός άνθρωπος. Δυστυχώς, έχουμε κάποιους ανθρώπους από το εξωτερικό που προσπαθούν να επιβάλλουν στον λαό της Ουκρανίας τις αντιφάσεις. Ως Ορθόδοξος Πατριάρχης ζητώ από τους πιστούς στην Ουκρανία παραμένουν υπό το ωμοφόριο του κανονικού επικεφαλής της Ουκρανικής Εκκλησίας Μητροπολίτη  Ονούφριου, «– είπε ο Πατριάρχης Θεόδωρος.

Ο πατριάρχης, ο οποίος έζησε και σπούδασε στην Οδησσό, δήλωσε ότι ο λαός της Ουκρανίας είναι πολύ καλά εξοικειωμένος με την κατάσταση γύρω από το σχίσμα στην εκκλησία στην Ουκρανία.

«Η καρδιά μου πονά όταν βλέπω ότι υπάρχουν άνθρωποι  μεταξύ των οποίων υπήρχε πάντα μια φιλία, που τώρα χωρίζονται από πολιτικές συγκρούσεις Αυτή είναι μια πραγματική αμαρτία, είναι μια πραγματική καταστροφ, «, – είπε ο Προκαθήμενος της Αλεξανδρινής Ορθόδοξης Εκκλησίας.Ετικέτες