Υποδοχή Πατριάρχου Αλεξανδρείας στην Αλεξανδρούπολη

Loading...


Χθες Δευτέρα 12 Μαΐου 2014 το απόγευμα έφθασε με την πτήση της Aegean Airlines από την Αθήνα στο Αεροδρόμιο «Δημόκριτος» της Αλεξανδρούπολης, ο Μακαριώτατος Πάπας και Πατριάρχης Αλεξανδρείας και πάσης Αφρικής κ. Θεόδωρος ο Β΄ μαζί με την συνοδεία του. 

Το Μακαριώτατο Πατριάρχη υποδέχθηκε στο Αεροδρόμιο ο Σεβ. Μητροπολίτης Αλεξανδρουπόλεως κ. Άνθιμος, ο Σεβ. Μητροπολίτης Μαρωνείας και Κομοτηνής κ. Παντελεήμονας, η Αντιπεριφερειάρχις Έβρου κα. Νικολάου, ο Δήμαρχος της πόλεως κ. Λαμπάκης, ο Υποδιοικητής της 12ης Μεραρχίας ταξίαρχος κ. Καβούρ και λοιποί εκπρόσωποι των τοπικών Αρχών.

Ο Μακαριώτατος ευχαρίστησε για την υποδοχή τον Μητροπολίτη Άνθιμο και μίλησε στα τοπικά τηλεοπτικά μέσα με αφορμή την άφιξή του στην πόλη μας στέλνοντας σε όλους τους Θράκες τον αναστάσιμο χαιρετισμό μεταβαίνοντας όπως είπε «από την Αλεξάνδρεια στην Αλεξανδρούπολη και στην Θράκη μας έπειτα από 38 έτη». Μετά την υποδοχή ο Μακαριώτατος Πατριάρχης επιβιβάστηκε στο αυτοκίνητο του Μητροπολίτου μας και κατευθύνθηκε σε ξενοδοχείο της πόλεως όπου θα καταλύσει τις υπόλοιπες μέρες.

 

 Ετικέτες