Τρικυμία στους σχισματικούς του Κιέβου-Παραιτήθηκε ο Έξαρχος του «Πατριαρχείου» στην Αθήνα

Loading...


Παραίτηση-βόμβα στην μη αναγνωρισμένη από καμιά άλλη Εκκλησία, εκκλησία της Ουκρανίας-UOC-KP («Πατριαρχείο Κιέβου») ανοίγει τον ασκό του Αιόλου στους σχισματικούς του Κιέβου! Σύμφωνα με πληροφορίες του ΑΓΙΟΡΕΙΤΙΚΟΥ ΒΗΜΑΤΟΣ ο Έξαρχος του «Πατριαρχείου» στην Ελλάδα Επίσκοπος Αζοφικής Χερσονήσου κ.κ.ΧΡΥΣΟΣΤΟΜΟΣ παραιτήθηκε με υπονοούμενα! 

 

Σύμφωνα με πληροφορίες του ΑΓΙΟΡΕΙΤΙΚΟΥ ΒΗΜΑΤΟΣ η παραίτηση είναι άμεση συνάρτηση με όσα συνέβησαν τον Μάρτιο στην Αυστραλία, αλλά βέβαια και με τη δράση του στην Ελλάδα. 

Υπενθυμίζεται πως πρόσφατα με βαρύγδουπους τίτλους όπως «Πάσχα πριν το Πάσχα» το ίδιο το «Πατριαρχείο» ανακοίνωνε την ευαρέσκειά του καθότι μετά από αίτημα των μελών της Ουκρανικής Ορθόδοξης Κοινότητας Αυστραλίας, οι οποίες πρόσκεινται στην Ορθόδοξη Εκκλησία της Ουκρανίας εν τη Διασπορά, υπό το Ωμοφόριο του Οικουμενικού Πατριαρχείου, ο «Πατριαρχικός» Έξαρχος εν Ελλάδι της «Ορθόδοξης Εκκλησίας της Ουκρανίας του Πατριαρχείου Κιέβου», Θεοφιλέστατος Επίσκοπος Αζοφικής Χερσονήσου κ.κ.ΧΡΥΣΟΣΤΟΜΟΣ τέλεσε χειροτονία Αναγνώστη σε διάκονο στον Ιερό Ναό του Οσίου Σάββα του εν Καλύμνω στην πόλη του Σύδνεϋ. Η κίνηση αυτή παρουσιάζόταν ως το πρώτο βήμα για την…ενότητα της ουκρανικής εκκλησίας. 

Μετά το ρεπορτάζ του ΑΓΙΟΡΕΙΤΙΚΟΥ ΒΗΜΑΤΟΣ το θέμα έλαβε διαστάσεις και συγκλίνουσες αναφορές συμφωνούν πως απαιτήθηκε η παραίτησή του από το Φανάρι! 

Τα στόματα των εκπροσώπων του «Πατριάρχη» Φιλάρετου στην Αθήνα παραμένουν ερμητικά κλειστά δείγμα της τρικυμίας που επικρατεί στους σχισματικούς. 

Ακολουθεί το κείμενο της παραίτησης Χρυσόστομου πυο εξασφάλισε το ΑΓΙΟΡΕΙΤΙΚΟ ΒΗΜΑ:

«Θα ήθελα να σας ενημερώσω ότι από την σήμερον 4η του Λαζάρου, μετά από 10 ολόκληρα έτη προσφοράς και αγώνων για την Ορθόδοξη Εκκλησία της Ουκρανίας το Πατριαρχείον Κιέβου, προσωπικών στερήσεων και θυσιών, μίας πορείας ανιδιοτελής με μόνο γνώμονα το συμφέρον της Ορθόδοξης Εκκλησίας της Ουκρανίας και του πιστού Ορθοδόξου Ποιμνίου Αυτής, αλλά και την Πατριαρχική Εξαρχία εν Ελλάδι, αναγκάζομαι βαθιά θλιμμένος να υποβάλλω την ΑΠΟΤΕΙΧΙΣΗ-ΠΑΡΑΙΤΗΣΗ μου από το Πατριαρχείον Κιέβου, δια λόγους ΟΡΘΟΔΟΞΟΥ ΟΜΟΛΟΓΙΑΣ αφού εκβιάζεται η Αρχιερατική μου συνείδηση και καταπατείται η ατομική μου αξιοπρέπεια.

Μετά την Εορτή της Λαμπροφόρου Αναστάσεως του Κυρίου μας (2015) , θα ακολουθήσει λεπτομερής επιστολή, δια την ενημέρωση του Χριστεπώνυμου Ορθοδόξου πληρώματος.του μηνός Απριλίου 2015, Σάββατο 

+Ο ΕΠΙΣΚΟΠΟΣ ΑΖΟΦΙΚΗΣ ΧΕΡΣΟΝΗΣΟΥ

ΧΡΥΣΟΣΤΟΜΟΣ «

{google_docs}http://www.agioritikovima.gr/images/av20/APOTEIXISI.pdf{/google_docs} Ετικέτες