Σύνοδος Κορυφής στην Ουάσινγκτον για τους Χριστιανούς της Μέσης Ανατολής

Loading...


Η επιδείνωση της κατάστασης στην οποία βρίσκονται εκατομμύρια Χριστιανών και άλλων θρησκευτικών μειονοτήτων στη Μέση Ανατολή θα βρεθεί στο επίκεντρο του διακομματικού και οικουμενικού συνεδρίου στην αμερικανική πρωτεύουσα τον επόμενο μήνα. Η τριήμερη εκδήλωση χρηματοδοτείται από την Υπεράσπιση των Χριστιανών (IDC) και θα περιλαμβάνει ομιλητές από όλο τον κόσμο. 

Η Σύνοδος Κορυφής της IDC θα έχει θέμα «Προστασία και Διατήρηση του Χριστιανισμού, εκεί όπου ξεκίνησαν όλα». Κάτι τέτοιο συμβαίνει για  πρώτη φορά στην ιστορία, και πολύ σημαντικό είναι πως έξι Χριστιανοί Πατριάρχες από τη Μέση Ανατολή θα συγκεντρωθούν στις Ηνωμένες Πολιτείες.

Οι συμμετέχοντες στη σύνοδο κορυφής θα έχουν την ευκαιρία να συναντηθούν και με μέλη του Κογκρέσου , με τους φορείς χάραξης πολιτικής, διπλωμάτες, ακτιβιστές για τα ανθρώπινα δικαιώματα, και θρησκευτικούς ηγέτες. Ομιλητές θα είναι: ο Μαρωνίτης Πατριάρχης Cardinal Rai, ο Συροιακωβίτης Πατριάρχης Ιγνάτιος Aphrem II, ο Αρχιεπίσκοπος της Ουάσιγκτον Καρδινάλιος Donald Wuerl, ο Καρδινάλιος Leonardo Sandri από το Βατικανό, νομάρχης της Συνόδου για τις Ανατολικές Εκκλησίες, ο γερουσιαστής Τεντ Κρουζ, η Γερουσιαστής Άννα Eshoo, το μέλος του Κογκρέσσου Ted Deutch (D-FL) και άλλοι…Ετικέτες