Στην πανάρχαια χριστιανική πόλη Χομς αύριο ο Πατριάρχης Αντιοχείας

Loading...


Στην πληγωμένη από την πολεμική σύρραξη πόλη Χομς, όπου η τοπική Ιερά Μητρόπολη και πλήθος εθελοντών κάνουν μια μεγάλη προσπάθεια για την ανασυγκρότησή της, θα βρεθεί αύριο ο Πατριάρχης Αντιοχείας Ιωάννης. 

Η Ιερά Μητρόπολη Χομς συνεχίζει δυναμικά τις προσπάθειές της για την στήριξη και την ενίσχυση των χριστιανών, που επιστρέφουν στο Χομς, την εξυπηρέτηση των πρώτων αναγκών τους, την προστασία τους από τους κινδύνους που ελλοχεύουν ακόμη ως παρεπόμενα του εμφυλίου πολέμου, και κυρίως την λειτουργία των ορθόδοξων ναών της πόλης, που αποτελούν την μεγαλύτερη πηγή παρηγορίας και δύναμης για τους κατοίκους.

Στην προσπάθεια αυτήν συμμετέχει η νεολαία του Πατριαρχείου Αντιοχείας και του Ιερού Ναού Ευαγγελισμού της Θεοτόκου του Χομς.
Το Χομς είναι μία πόλη με πανάρχαια χριστιανική παράδοση. Πριν τον πόλεμο λειτουργούσαν σε αυτήν 10 ορθόδοξες (Greek-Orthodox) εκκλησίες, με κυριότερες αυτές του προστάτη της πόλης Αγίου Μεγαλομάρτυρα Ιουλιανού, των Αγίων Τεσσαράκοντα (Καθεδρικός ναός) και του Ευαγγελισμού της Θεοτόκου.

Χθες ο Πατριάρχης Αντιοχείας χροστάτησε στην Θεία Λειτουργία στον Καθεδρικό Ναό της Παναγίας στη ΔαμασκόΕτικέτες