Στην Βράνια Σερβίας, τιμήθηκε η Αγία Τριάδα, πολιούχος της πόλης (ΦΩΤΟ)

Loading...


 του Θωμά Αναστασιάδη

Εορτή και πανήγυρις έγινε στην πόλη Βράνια της Σερβίας, όπου ο Μητροπολιτικός ναός τιμάται επ’ ονόματι της Αγίας Τριάδος. Με πρόσκληση του επιχώριου Μητροπολίτη κ.Παχωμίου, στην Θ.Λειτουργία χοροστάτησε ο θεοφ/τος Επίσκοπος των Στόβων και τοποτηρητής Στρώμνιτσας κ.Δαυίδ, της Αρχιεπισκοπής Αχρίδος. 

 Ο κ.Παχώμιος απουσιάζει ως μέλος της 24μελούς αντιπροσωπείας του Πατριαρχείου Σερβίας στην Αγία και Μεγάλη Σύνοδο, στην Ορθόδοξη Ακαδημία Κρήτης.

Έλαβαν μέρος πολλοί ιερείς της εκκλησιαστικής επαρχίας Βράνιας, πολιτικοί άρχοντες, στρατός, μοναχοί, ο Δήμαρχος κ Σλόμπονταν Milenkoviћ, και πλήθος κόσμου.

Τον θ.λόγο κήρυξε ο θεοφιλέστατος, ενώ δεν παρέλειψε να ευχηθεί και να συγχαρεί τους επισήμους και τους πιστούς, για την εορτή του πολιούχου της πόλης τους.
Ακολούθησε λιτανεία στους κεντρικούς δρόμους της Βράνιας και κατόπιν παρατέθηκε τράπεζα, προς όλους, στο Μητροπολιτικό μέγαρο.

Η πόλη Βράνια βρίσκεται στη νοτιότερο άκρο της Σερβίας, ανάμεσα στα σύνορα με το Κόσοβο, την Βουλγαρία και την FYROM. Είναι χτισμένη στις όχθες του ποταμού Μοράβα, έχει πληθυσμό 55.000, και οι πρώτοι κάτοικοί της, περί τα τέλη του 2ο αιώνα π.Χ.,
θεωρούνται οι Παίονες.

πηγή: www.poa-info.org και
http://www.eparhijavranjska.org/Newsview.asp?ID=1555