Σερβική Εκκλησία καλεί Αρτέμιο: Ενότητα ή θα λάβουμε κανονικά μέτρα

Loading...


Γέφυρες προς τον  πρώην Επίσκοπο Ράσκας και Πριζρένης κ. Αρτέμιο ρίχνει η Ιερά Σύνοδος της Σερβικής Εκκλησίας. Σε επιστολή-ανακοίνωσή της που εκδόθηκε στις 25 ΜαΪου αναφέρει: 

Ιερά Σύναξη
της Σερβικής Ορθόδοξης Εκκλησίας
Br. 82
25. 05. 2015
Βελιγράδι

Κύριο Αρτέμιο Ραντοσάβλιεβιτς, πρώην Επίσκοπο Ράσκας και Πριζρένης Βελιγράδι

Θέμα: έκκληση για ενότητα

Σεβάσμιε αδελφέ Αρτέμιε,

Γνωρίζοντας την αλήθεια και πως εκείνο το σχίσμα δεν μπορεί να πλυθεί με αίμα μαρτυρίου, καλεί εσάς ακόμη μια φορά, για εξομολόγηση και σας ενθαρρύνει με βάση την πασχαλινή κλήση: Συγχωρήσωμεν πάντας τη Αναστάσει. Με σκοπό τη φροντίδα για το παρόν και το μέλλον της ενότητας της Αγίας μας Ορθοδόξου Εκκλησίας του Αγίου Σάββα, και για τη σωτηρία τη δική σας και των υποστηρικτών σας, σας προσκαλούμε να ακολουθήσετε το δρόμο της ειρήνης και της ενότητας με την Εκκλησία, έξω από το οποίο για κανέναν, ως εκ τούτου, ούτε για εσάς ούτε για εμάς, δεν υπάρχει σωτηρία.

Προς απάντησή σας σε αυτή την ειλικρινή κλήση, σας καλούμε να επικοινωνήσετε μετά της Ιεράς Συνόδου της Ιεραρχίας της Σερβικής Ορθοδόξου Εκκλησίας, προφορικώς ή γραπτώς εντός τριών ημερών, ή πριν από το τέλος της φετινής τακτικής συνεδρίασης της Συνόδου.

Με αίσθηση του καθήκοντος  να σας ενημερώσουμε ότι είμαστε διατεθειμένοι, αν θέλετε πραγματικά να πορευτείτε μέσα από την προτεινόμενη ειρηνευτική οδό για την ενότητα με την Εκκλησία, να λύσουμε με ικανοποιητικό τρόπο το ζήτημα του κανονικού καθεστώτος της Εκκλησίας σας, καθώς επίσης και ότι η Σύνοδος της Ιεραρχίας, αν, Θεός φυλάξοι, παραβείτε αυτό το κάλεσμα, θα υποχρεωθεί, από δικό σας λάθος, ότι, αντί για άλλη λύση να προβεί σε περαιτέρω και τελικά κανονικά μέτρα.

 

AEM και Πατριάρχης της Σερβίας

Ειρηναίος,

Πρόεδρος της Ιεράς Συνόδου της
Σερβικής Ορθόδοξης Εκκλησίας  Ετικέτες