Ρωσική αντιπροσωπεία στον Πατριάρχη Αντιοχείας Ιωάννη

Loading...


Την αντιπροσωπεία του Αυτοκρατορικού Ορθόδοξου Παλαιστινιακού Συλλόγου με επικεφαλής του τον κ. Σ. Στεπάσιν δέχθηκε στις 31 Μαρτίου 2014 ο Μακαριώτατος Πατριάρχης της Μεγάλης Θεουπόλεως Αντιοχείας και πάσης Ανατολής Ιωάννης Ι΄ στην κατοικία του στο Μπαλαμάντ (Λίβανος).
Η συζήτηση διεξάχθηκε σε θερμό και φιλικό κλίμα. Ο Μακαριώτατος κ. Ιωάννης ευχαρίστησε από καρδίας τον επικεφαλής του ΑΟΠΣ για την ανθρωπιστική βοήθεια την οποία παρέχει ο Σύλλογος προς ανακούφιση του δοκιμαζομένου Συριακού λαού.

Ο κ. Σ. Στεπάσιν εισηγήθηκε την ίδρυση των παραρτημάτων του ΑΟΠΣ στο Λίβανο κα τη Συρία. Ο Μακαριώτατος Πατριάρχης Ιωάννης υποστήριξε την πρόταση αυτή. Μεταξύ ζητημάτων που εθίγησαν κατά τη συζήτηση ήταν και εκείνο των ενδεχομένων σπουδών των φοιτητών από την Εκκλησία της Αντιοχείας στα θεολογικά εκπαιδευτικά ιδρύματα της Ρωσικής Εκκλησίας.
Τέλος στη συνάντηση συμμετείχαν ο Ηγούμενος Αρσένιος Σοκολώφ, εκπρόσωπος του Πατριάρχου Μόσχας και Πασών των Ρωσσιών παρά τον Πατριάρχη Αντιοχίας και πάσης Ανατολής, ο Πρέσβης της Ρωσίας στο Λιβάνο κ. Α. Ζασύπκιν, στελέχη του Πατριαρχείου Αντιοχείας. Ετικέτες