Πρόσκληση Πατριάρχη Αντιοχείας στον Μόσχας Κύριλλο να επισκεφθεί τη Συρία

Loading...


Ο Πατριάρχης Αντιοχείας, Ιωάννης ευχαρίστησε τον Προκαθήμενο της Ρωσικής Ορθόδοξης Εκκλησίας Πατριάρχη Μόσχας και πασών των Ρωσιών Κύριλο για την ένδειξη αλληλεγγύης προς το λαό της Συρίας
καθώς και για την θερμή υποδοχή που είχε κατά το πρόσφατο ταξίδι του στη Μόσχα. 

Ακολουθεί ολόκληρο το μήνυμα:

Αγιώτατε, Πατριάρχη Μόσχας και Πάσης Ρωσίας, αγαπημένε αδελφέ και συν- υπηρέτη του Κυρίου μας ιησού Χριστού, 

Με την παρούσα θα ήθελα να σας εκφράσω την ευγνωμοσύνη μου και να ομολογήσω την ευτυχία εμού και της αντιπροσωπείας του Πατριαρχείου Αντιοχείας και πάσης Ανατολής κατά τις ευλογημένες εκείνες ημέρες που περάσαμε μαζί σας. Όπως ήταν αναμενόμενο, η επίσημη επίσκεψη ήταν επιτυχής, ενισχύοντας τους ιστορικούς δεσμούς μεταξύ των δύο αδελφών Εκκλησιών μας.

Οι σχέσεις μεταξύ των Εκκλησιών μας, είναι πάντα τόσο καλές χάρη στη συνεργασία μας, καθώς και λόγω του γεγονότος ότι καταθέτουμε στον κόσμο την Ορθόδοξη και την χριστιανική ενότητα.

Η επίσκεψη μάς έδωσε την ευκαιρία να εκφράσουμε την ευγνωμοσύνη προς τη Ρωσία, την Εκκλησία, την κυβέρνηση και το λαό για την αλληλεγγύη τους προς τον λαό της Συρίας,  που τώρα βιώνει μια πολύ δύσκολη περίοδο.

Αγαπητέ  εν Χριστώ αδελφέ,

Σας ευχαριστώ για όλες τις προσπάθειές σας για την αποκατάσταση της ειρήνης στη χώρα μας. Χάρη σε εσάς, Αγιώτατε, αισθανθήκαμε τη βαθιά συμπάθεια με την οποία ολόκληρη η Ρωσική Εκκλησία περιβάλει τους πιστούς της Εκκλησίας της Αντιοχείας,αλλά και πόσο νοιάζεται για το θέμα της χριστιανικής παρουσίας στην Ανατολή.

Εκ μέρους όλων των πιστών μας, οι οποίοι εξακολουθούν να περιμένουν την επιστροφή των απαχθέντων επισκόπων, ιερέων και μοναχών, και όλων των αδελφών μας, ζητώ από τον Παντοδύναμο Θεό να σας ενισχύει στο έργο σας, και αφήστε μας να σας καλωσορίσουμε και πάλι στη Δαμασκό.

Με αδελφική αγάπη εν Χριστώ,

+ Ιωάννης X
Πατριάρχης Αντιοχείας και Πάσης ΑνατολήςΕτικέτες