Προσευχή στη Σερβία-Πατριάρχης Ειρηναίος: Μας προειδοποιεί ο Κύριος (ΦΩΤΟ)

Loading...


Προσευχή πραγματοποιήθηκε χθες στο Βελιγράδι με αφορμή τα θλιβερά γεγονότα από τα έντονα καιρικά φαινόμενα που έπληξαν ολόκληρη τη Σερβία αφήνοντας πίσω και δύο θύματα. 

Αναλυτικά: 

Στον Καθεδρικό Ναό στο Βελιγράδι χθες το βράδυ πραγματοποιήθηκε η πρώτη προσευχή για την παύση της βροχής, στην οποία συμμετείχαν τα μέλη του Κοινοβουλίου και ο Σέρβος Πατριάρχης Ειρηναίος, ο οποίος προέτρεψε τους πιστούς να προσευχηθούν, και για την απώλεια σε ανθρώπινες ζωές και για τα πολλά προβλήματα.

» Η βροχή και οι πλημμύρες που έπληξαν τη χώρα μας, έχουν προκαλέσει πολλά θύματα. Δυστυχώς, αυτό δεν είναι το τέλος. Το μόνο που μπορώ να πω είναι να πολεμήσουμε για να προστατεύσουμε τις ζωές των ανθρώπων,» είπε ο Πατριάρχης, καλώντας τους πιστούς να προσευχηθούν.
Επεσήμανε ότι «μας προειδοποιεί ο Κύριος, μας καλεί σε μετάνοια και δείχνει ότι, χωρίς τη χάρη του Θεού εμείς δεν μπορούμε να κάνουμε τίποτα.»

» «Προσευχόμαστε στο Θεό για να σταματήσει τα σύννεφα της βροχής και να μας δώσει τον ήλιο. Χωρίς τη χάρη του Θεού δεν μπορούμε να κάνουμε τίποτα. Αυτή δεν είναι η τιμωρία του Θεού αλλά μια προειδοποίηση για να μη βγούμε από το δρόμο Του με την κακία και την ανομία,» είπε ο Πατριάρχης.

Ο Πατριάρχης δήλωσε ότι ακόμα σε πολλά σπίτια κινδυνεύουν ανθρώπινες ζωές και σε ολόκληρη τη Σερβία, αλλά και σε περιοχές της Βοσνίας-Ερζεγοβίνης. Ετικέτες