Περίεργο παιχνίδι Φιλάρετου με το ΝΑΤΟ

Loading...


Μεγάλο…αγώνα δίνει το «Πατριαρχείο» Κιέβου προκειμένου να ξεφύγει από την απομόνωση, μιας και δεν αναγνωρίζεται από καμία άλλη εκκλησία. Κι αφού οι εκκλησιαστικοι παράγοντες αρνούνται κάθε σχέση μαζί του ο αυτοαποκαλούμενος Πατριάρχης Φιλάρετος κάνει συνεχείς επαφές με διεθνείς πολιτικούς και θεσμικούς παράγοντες προκειμένου να τους πάρει με το μέρος του. Σε αυτό το πλαίσιο μια εξ αυτών των συναντήσεων ήταν και με έναν εκ των επικεφαλής του ΝΑΤΟ, τον Alexander Vershbow στις 22 Απριλίου στην έδρα του ΝΑΤΟ.

Με το ρόλο που έχει πάιξει το ΝΑΤΟ στην υπόθεση διαίρεσης της Ουκρανίας να είναι τουλάχιστον ύποπτος, με τις πληροφορίες που φτάνουν  για αμερικανικά στρατεύματα, που υπό την ομπρέλα του ΝΑΤΟ δεν βρίσκονται μόνο για κατάρτιση των ουκρανικών δυνάμεων στη Δυτική Ουκρανία, αλλά βρίσκονται στη ζώνη των συγκρούσεων στην ανατολική Ουκρανία και εκπαιδεύουν ουκρανικές δυνάμεις η συνάντηση του Νο2 του ΝΑΤΟ με τον επικεφαλής των σχισματικών στην Ουκρανία είναι άκρως σοβαρή. 

«Στη Μόσχα, εμείς επιστησαμε την προσοχή στις πρόσφατες αναφορές των μέσων ενημέρωσης σχετικά με τη συνάντηση του Αναπληρωτή Γενικού Γραμματέα του ΝΑΤΟ Αλεξάντερ Vershbow με τον λεγόμενο επικεφαλής της μη κανονικής Ορθόδοξης Εκκλησίας της Ουκρανίας (Πατριαρχείο Κιέβου)» αναφέρουν πηγές από το ρωσικό υπουργείο Εξωτερικών.

Οι ίδιες πηγές μιλούν για μια ιδιότυπη συμμαχία στα «παραδοσιακά» βήματα του ξετυλίγματος της μαζικής αντι-ρωσικής, ενώ κάνουν λόγο επίσης για «ξεδιάντροπη κεφαλαιοποίηση στα συναισθήματα των πιστών». 

Όσον αφορά στο ΝΑΤΟ οι ρωσικές πηγές αναφέρουν πως στη Βορειοατλαντική Συμμαχία «πραγματικά δεν καταλαβαίνουν ότι το ίδιο το γεγονός μιας τέτοιας συνάντησης, για να μην αναφέρουμε το «μιλιταριστικό» περιεχόμενο, δεν συμβάλλει στη μείωση των συγκρούσεων και την αναζήτηση κοινού εδάφους στο διαχωρισμό της ουκρανικής κοινωνίας, αλλά μπορεί επίσης να γίνει ένα είδος «ωρολογιακής βόμβας» για τη διαδικασία ειρηνικής διευθέτησης της κρίσης στην Ουκρανία, με βάση ένα γνήσιο εθνικό διάλογο και τη συμφιλίωση»Ετικέτες