ΠΑΝΟΡΘΟΔΟΞΗ: Ποια συμφωνία όταν Μητροπολίτες δεν έχουν υπογράψει;

Loading...


Ωραία τα πατριαρχικά συλλείτουργα, τα μηνύματα για ενότητα και οι κοινωνικές ευαισθησίες των ταγών της Ορθοδοξίας που συγκεντρώθηκαν στην Κρήτη, αλλά όπως πάντα οι ινστρούκτορες της κατευθυνόμενης πληροφόρησης απέκρυψαν τα σπουδαιότερα. 

Αλήθεια τι ισχύ μπορεί να έχουν κέιμενα που δεν πληρούν στην πράξη την ομοφωνία; Κι εδώ δεν μιλάμε για αντιδρώντες από τους απόντες, αλλά από τους παρόντες! 

Μπορεί ο κανονισμός να έλεγε πως κάθε Εκκλησία έχει μια ψήφο, αλλά όταν σειρά Μητροπολιτών αρνούνται να υπογράψουν συγκεκριμένα κείμενα παρά την υπογραφή της κατά περίπτωση Αυτοκεφάλου Εκκλησίας το θέμα είναι πολύ σοβαρό.

Σύμφωνα με πληροφορίες του ΒΗΜΑΤΟΣ ΟΡΘΟΔΟΞΙΑΣ υπήρξαν κείμενα που δεν έχουν την υπογραφή Ιεραρχών από αντιπροσωπείες της Ελλαδικής Εκκλησίας, της Εκκλησίας Κύπρου και της Εκκλησίας της Σερβίας. Και το σκανδαλώδες είναι πως τα ονόματά τους αναφέρονται στο τέλος των κειμένων αυτών λες και έχουν υπογράψει.

 Ειδικά όσον αφορά στη δική μας Εκκλησία το τελικό κείμενο «ΣΧΕΣΕΙΣ ΤΗΣ ΟΡΘΟΔΟΞΟΥ ΕΚΚΛΗΣΙΑΣ ΠΡΟΣ ΤΟΝ ΛΟΙΠΟΝ ΧΡΙΣΤΙΑΝΙΚΟΝ ΚΟΣΜΟΝ» δεν έχει υπογράψει ο Μητροπολίτης Ναυπάκτου Ιερόθεος ο οποίος είχε και διαφωνία κατά τη διάρκεια της Συνόδου με τον Γέροντα Περγάμου Ιωάννη.