Ο Πατριάρχης της Ρουμανίας στη γυναικεία Μονή Tiganesti

Loading...


Την περασμένη Κυριακή, τρίτη μετά το Άγιο Πάσχα , η Εκκλησία εόρτασε τις Μυροφόρες . Κατά την επίσκεψή του στην Μονή Tiganesti, ο Μακαριότατος Πατριάρχης Ρουμανίας Δανιήλ μίλησε για το θάρρος των Μυροφόρων και για τη σημασία του παραδείγματός τους για κάθε έναν από εμάς .

» Το Ευαγγέλιο μας δείχνει ότι έχουν μεγάλο θάρρος , αγάπη και ιδιαίτερη εκτίμηση για τον Χριστό που τους εμπνέει να πάνε στον τάφο την αυγή αντιμετωπίζοντας οποιοδήποτε είδος κινδύνου κυρίως το φόβο του αγνώστου . Αυτές οι γυναίκες, μας εντυπωσιάζουν πρώτα απ ‘όλα με το κουράγιο τους, που παράγεται από τη μεγάλη αγάπη και την εκτίμησή τους για το Χριστό , με το σεβασμό και την ευλάβεια γι’ Αυτόν τους . Δεύτερον , οι Μυροφόρες μας δείχνουν με την πίστη τους ότι ο Χριστός αναστήθηκε . Από τη στιγμή που ο άγγελος τους είπε : «Αυτός δεν είναι εδώ. Αναστήθηκε » ποτέ δεν αμφέβαλαν και ποτέ δεν έθεσαν οποιαδήποτε ερώτηση σχετικά με το πώς η Ανάσταση πραγματοποιήθηκε . Δεν καταλαβαίνουν πώς επήλθε η Ανάσταση του Χριστού , αλλά πίστεψαν όσα ο άγγελος τους είπε » τόνισε ο Μακαριώτατος και συμπλήρωσε πως οι μυροφόρες γυναίκες έχουν γίνει πρότυπα για πολλές χριστιανές γυναίκες που ακολούθησαν το παράδειγμά τους .

Ο Μακαριώτατος  επίσης συνεχάρη τη μοναστική κοινότητα και προσέφερε πολλά βιβλία που δημοσιεύθηκαν πρόσφατα , και ένα Ποιμαντική γράμμα καθώς και μικρά εικονίδια για τις μοναχές και τους πιστούς που ήταν παρόντες στην εκκλησία .

«Με την ευκαιρία αυτής της Κυριακής των Μυροφόρων θα θέλαμε να συγχαρούμε , να ευχαριστήσουμε και να μεταφέρουμε τις καλύτερες ευχές μας σε όλες τις χριστιανές γυναίκες , που προσεύχονται στον Ιησού Χριστό , τον Κύριό μας που Ανέστη εκ νεκρών για να μας προσφέρει τη σωτηρία , την ειρήνη και τη χαρά για πολλά ευλογημένα χρόνια » ,  είπε τέλος ο Μακαριότατος Πατριάρχης Δανιήλ.Ετικέτες