Ο Πατριάρχης Σερβίας καθαίρεσε τον Επίσκοπο Καναδά για «ανάρμοστη» συμπεριφορά»

Loading...


Την απόφαση να καθαιρεθεί ο Επίσκοπος Καναδά Γεώργιος έλαβε το Πατριαρχείο Σερβίας που συνδριάζει τις τελευταίες ημέρες, όπως έγινε επίσημα γνωστό σήμερα.

Ο Σέρβος Επίσκοπος καθαιρέθηκε καθώς εναντίον του υπήρχαν κατηγορίες για «ανάρμοστη συμπεριφορά» που είχαν να κάνουν με σχέσεις με γυναίκες.

Οι κατηγορίες αυτές άρχισαν εδώ και αρκετά χρόνια, ενώ με την ιστορία ασχολήθηκαν μέσα ενημέρωσης του Καναδά και των ΗΠΑ. Μάλιστα, πριν από λίγο καιρό ήρθε στο φως της δημοσιότητας βίντεο όπου ο Γεώργιος φαίνεται να ταξιδεύει με μια γυναίκα με προορισμό εξωτικό προορισμό της Κεντρικής Αμερικής.

Στην απολογία του, ο πρώην, πλέον, Επίσκοπος έκανε λόγο για σκευωρία καθώς από το 1984 όταν και ανέλαβε τη θέση, κατόρθωσε να οργανώσει τη σέρβικη κοινότητα της περιοχής, που μέχρι τότε ήταν σχεδόν ανύπαρκτη.

Ο Πατριάρχης Ειρηναίος φέρεται να ήταν από αυτούς που πίεσαν για την καθαίρεση του Επισκόπου, τη στιγμή που απέναντί του υπήρχαν πολλοί Ιεράρχες της Σέρβικης Εκκλησίας που ήταν κατά της καθαίρεσης. Να σημειωθεί, πως αυτός είναι ο πέμπτος Επίσκοπος ο οποίος καθαιρείται σε ισάριθμα χρόνια από την ημέρα που ανέλαβε ο κ.Ειρηναίος.

Η Πατριαρχική Σύνοδος είναι σε εξέλιξη και θα συζητηθεί η πρόταση καθαίρεσης του Επισκόπου Μιλέσεβο Φιλάρετου.Ετικέτες