Ο Πατριάρχης Γεωργίας ζητάει απόσυρση νομοσχεδίου για τα δικαιώματα των ομοφυλοφίλων

Loading...


Στο Κοινοβούλιο της Γεωργίας συζητείται το λεγόμενο σχέδιο νόμου για την καταπολέμηση των διακρίσεων, που προστατεύει τα δικαιώματα των ομοφυλοφίλων. Ενάντια σε αυτό υψώνει τη φωνή της η Ορθόδοξη Εκκλησία της Γεωργίας. Στις 29 Απριλίου κληρικοί σε ένδειξη διαμαρτυρίας αποχώρησαν από τη συνάντηση της Επιτροπής Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων του Κοινοβουλίου της Γεωργίας.  Παράλληλα η Αυτού Αγιότητα  Πατριάρχης Ηλία Β κάλεσε το κοινοβούλιο να αναστείλει την ψήφιση του νόμου «Περί την εξάλειψη όλων των μορφών διακρίσεων», σύμφωνα με το Interfax-Religion. 

     Σε δήλωσή του, ο Πατριάρχης, που εκδόθηκε τη Δευτέρα, ανέφερε ότι η Εκκλησία της Γεωργίας θεωρεί απαράδεκτη τη βία και τις διακρίσεις, αλλά παραμένει πιστή στις ανησυχίες της για το νομοσχέδιο που αναφέρεται σε έννοιες όπως «σεξουαλικό προσανατολισμό» και «ταυτότητα φύλου».

 Εν τω μεταξύ, στο κτίριο του κοινοβουλίου στο Kutaisi Rally κληρικοί διαμαρτύρονται για την έγκριση του νομοσχεδίου κατά των διακρίσεων . Σύμφωνα με τους ιερείς, «η υιοθέτηση αυτού του νόμου θα οδηγήσει στον εκφυλισμό του έθνους. Το Κοινοβούλιο θα πρέπει να αρνηθεί να δεχθεί το νόμο αυτό, καθώς είναι απαράδεκτος στη συνείδηση ​​των Γεωργιανών»- δήλωσε ένας από τους διαδηλωτές.Ετικέτες