Ο Πατριάρχης Αντιοχείας στην αραβόφωνη ενορία του Αγίου Ιγνατίου στη Λεμεσό (ΦΩΤΟ)

Loading...


Αισθήματα διάχυτης χαράς και μια λαμπρή υποδοχή ανέμενε τον Πατριάρχη Αντιοχείας στην αραβόφωνη ενορία του Αγίου Ιγνατίου στη Λεμεσό.

Οι Ορθόδοξοι Αραβες υποδέχτηκαν με μεγάλη χαρά τον δικό τους Πατριάρχη στον περικαλλή ιερό ναό Αγίου Ιγνατίου και τον καλωσόρισαν στο νησί της Κύπρου.

Τον Πατριάρχη συνόδευαν ο Μακαριώτατος Αρχιεπίσκοπος Κύπρου κ.κ. Χρυσόστομος, Μητροπολίτης Βαγδάτης και Κουβέιτ κ. Επιφάνιος, οι Θεοφιλέστατοι Επίσκοποι Σελευκείας κ. Εφραίμ, Καρπασίας κ. Χριστοφόρος, Μεσαορίας κ. Γρηγόριος.

Τον Προκαθήμενο της Αντιοχειανής Εκκλησίας υποδέχτηκαν ο Πανιερώτατος Μητροπολίτης Λεμεσού κ. Αθανάσιος, ο Θεοφιλέστατος Επίσκοπος Αμαθούντος κ. Νικόλαος, ιερείς και λαός της Μητρόπολης Λεμεσού.

Ο Πανιερώτατος Μητροπολίτης Λεμεσού προσφώνησε τον Πατριάρχη καλωσορίζοντας τον στην πόλη και ακολούθως ο Πατριάρχης αντιφώνησε τον Μητροπολίτη Λεμεσού. Ο Πατριάρχης Αντιοχείας επεφύλασσε μια μικρή έκπληξη στους αραβόφωνες Χριστιανούς και ιδιαιτέρως στον εφημέριο του ναού, π. Μιχαήλ Σάββα. Έπειτα από ευλογία του οικείου Μητροπολίτη τον προχείρισε εις Πρωτοπρεσβύτερο.

Ακολούθησε πλουσιοπάροχο κέρασμα στο αρχονταρίκι του ναού όπου ο Μητροπολίτης Λεμεσού δώρισε στον Πατριάρχη Αντιοχείας κ. Ιωάννη ένα σετ ωμοφόρια ενώ η ενορία του Αγίου Ιγνατίου του δώρισε ένα σετ Δισκοπότηρα.

adioxias_lemes1.jpg
adioxias_lemes2.jpg
adioxias_lemes4.jpg
adioxias_lemes7.jpg
adioxias_lemes9.jpg
adioxias_lemes10.jpg
adioxias_lemes11.jpg
adioxias_lemes14.jpg
adioxias_lemes15.jpg


Ετικέτες