Ο Πατριάρχης Αλεξανδρείας ενθρόνισε τον νέο επαρχιούχο Επίσκοπο Κισούμου και δυτικής Κένυας (ΦΩΤΟ)

Loading...


Με πάσα μεγαλοπρέπεια πραγματοποιήθηκε την 15η Μαΐου η ενθρόνιση του νέου Επισκόπου Κισούμου και Δυτικής Κένυας κ.Αθανασίου, υπό της Α.Θ.Μ. του Πάπα και Πατριάρχου Αλεξανδρείας και πάσης Αφρικής κ.κ. Θεοδώρου Β΄.

Νωρίς το πρωΐ ο Μακαριώτατος μετέβη στον Ιερό Ναό του Αποστόλου Ανδρέου KINEGOUA, ο οποίος είναι ο πρώτος ορθόδοξος Ναός που κτίσθηκε στην περιοχή της Δυτικής Κένυας και προεξήρχε της Πατριαρχικής Θείας Λειτουργίας συμπαραστατούμενος υπό των Σεβ.Μητροπολιτών Ναϊρόμπι κ.Μακαρίου, Ζάμπιας κ.Ιωάννου και των Θεοφ. Επισκόπων Μπουρούντι και Ρουάντας κ. Ιννοκεντίου, Νιέρι κ.Νεοφύτου και Κισούμου κ.Αθανασίου, του Εξάρχου του Πατριαρχείου Αλεξανδρείας στην Κύπρο Αιδ. Πρωτ/ρου π.Αθηνοδώρου Παπαευριπιάδη και περί των 300 Ιερέων, στους οποίους ο Μακαριώτατος μετέδωσε την Θ.Κοινωνία.

Παρόντες στην Ευχαριστιακή Σύναξη ήταν ο Κυβερνήτης και πολλοί Βουλευτές της Δυτικής Κένυας, καθώς και λοιποί πολιτικοί παράγοντες, οι οποίοι μετά σπουδής παρακολούθησαν την Θεία Λειτουργία.

Προ της απολύσεως, ο Αλεξανδρινός Προκαθήμενος ετέλεσε σύμφωνα με την εκκλησιαστική τάξη, την Ενθρόνιση του πρώτου Επισκόπου Κισούμου και Δυτικής Κένυας κ.Αθανασίου Akounda, ο οποίος με γλαφυρότητα ευχαρίστησε την Α.Θ.Μ. και την Ιερά Σύνοδο του Πατριαρχείου Αλεξανδρείας για την εμπιστοσύνη που του επέδειξαν ώστε να αναλάβει την διαποίμανση της νεοϊδρυθείσης αυτής Επισκοπής και διαβεβαίωσε τον Μακ.Πατριάρχη ότι θα καταβάλει κάθε δυνατή προσπάθεια να φανεί άξιος της μεγάλης αυτής αποστολής.

Μετά το πέρας της ενθρονίσεως, ακολούθησε εορταστικό πρόγραμμα και γεύμα προς όλους, ενώ σύμφωνα με το τοπικό έθιμο της φυλής Λούγια, έχρισαν τον Θεοφιλ. Επίσκοπο κ.Αθανάσιο «Γέροντα» της φυλής.

1605alex.jpg
1605alex1.jpg
1605alex2.jpg
1605alex3.jpg
1605alex4.jpg
1605alex5.jpg
1605alex6.jpg
1605alex7.jpg