Ο Μητροπολίτης Μεξικού δώρισε στους κατοίκους της Κριμαίας μια γιγαντιαία ρωσική σημαία! (ΦΩΤΟ)

Loading...


Οι κάτοικοι της Κριμαίας δέχτηκαν ως δώρο από τον Μητροπολίτη Μεξικού, Βενεζουέλας,Κεντρικής Αμερικής και Καραϊβικής Αντώνιου (Antonio Cherdaoui-Tanne-Πατριαρχείο Αντιοχείας) μια γιγαντιαία σημαία της Ρωσικής Ομοσπονδίας, η οποία απλώθηκε στην κεντρική πλατεία της πρωτεύουσας της Κριμαίας υπό τις κραυγές «Ζήτω η Ρωσία!», αναφέρει το πρακτορείο RIA Novosti.

Το μήκος της σημαίας είναι 28 μέτρα, πλάτος – 16 μέτρα, βάρος – 100 κιλά. Σύμφωνα με τους διοργανωτές της εκδήλωσης, αυτή τη στιγμή είναι η μεγαλύτερη στην ιστορία σημαία της Ρωσικής Ομοσπονδίας στην Κριμαία.

Η τελετή εγκατάστασης της σημαίας χρονικά συμπίπτει με την Ημέρα του κράτους , η οποία γιορτάζεται σήμερα Σάββατο. 

Ο εμπνευστής της ενέργειας αυτής είναι ένας μη κυβερνητικός δημόσιος οργανισμός με την ονομοασία «Ρωσικό σπίτι στο Μεξικό.

Στην επιστολή του προς την ηγεσία της Δημοκρατίας της Κριμαίας, ο Μητροπολίτης Αντώνιος εξέφρασε την ελπίδα ότι η σημαία θα απονεμηθεί στους κατοίκους της Κριμαίας ως «σύμβολο της προόδου που έχει επιτύχει η Ρωσία στο δρόμο της πνευματικής ανάπτυξης τους στον τομέα της πολιτιστικής συνεργασίας με το Μεξικό ως φιλικό κράτος.» Ετικέτες