Ο Μητροπολίτης Ζάμπιας και Μαλάουι κ. Ιωάννης στην Βουλή των Ελλήνων (ΦΩΤΟ)

Loading...


Με τον Μητροπολίτη Ζάμπιας και Μαλάουι κ. Ιωάννη συναντήθηκε ο Α’ Αντιπρόεδρος της Βουλής κ. Αναστάσιος Κουράκης.

Παρόντες στη συνάντηση ήταν και ο Διπλωματικός Σύμβουλος της Βουλής, πρέσβης ε.τ. κ. Σπύρος Θεοχαρόπουλος καθώς και η Προϊσταμένη της Γενικής Διεύθυνσης Διεθνών Σχέσεων και Επικοινωνίας κ. Παναγιώτα Μήλιου.

Στη συζήτηση τέθηκαν τα θέματα της προώθησης της κοινοβουλευτικής και θρησκευτικής διπλωματίας, καθώς και της στήριξης του Ελληνισμού της Διασποράς. Ο Σεβασμιώτατος κ. Ιωάννης τόνισε τις θετικές συνέργειες που μπορούν να προκύψουν από την ισχυροποίηση των δεσμών ανάμεσα στην Ελλάδα και τις χώρες της Αφρικής καθώς και την ανάγκη στήριξης των Ελλήνων που ζουν στη Ζάμπια. Ιδιαίτερα σε ό,τι αφορά στην εκπαίδευση των ελληνοπαίδων, υπογραμμίστηκε η πολύ μεγάλη αναγκαιότητα υποστήριξής της.

Ο κ. Κουράκης από την πλευρά του σημείωσε ότι η Βουλή των Ελλήνων θα προχωρήσει τις απαραίτητες διερευνητικές διαδικασίες για τη σύσταση Κοινοβουλευτικών Ομάδων Φιλίας με χώρες της Αφρικής, μεταξύ των οποίων η Ζάμπια και το Μαλάουι, ενώ υπογράμμισε ότι βρίσκεται σταθερά στο πλευρό της Ομογένειας, στηρίζοντας τις προσπάθειές της για πρόοδο σε όλα τα επίπεδα.

mitropolitis-ioannis-vouli.jpg
mitropolitis-ioannis-vouli-1.jpg

 Ετικέτες