Ολοκληρώθηκε η επίσκεψη του Πατριάρχη Αλεξανδρείας στην Ρωσία

Loading...


Στις 29 Αυγούστου 2015 ο Μακαριώτατος Πάπας και Πατριάρχης Αλεξανδρείας και πάσης Αφρικής Θεόδωρος ολοκλήρωσε την προσκυνηματική του εκδρομή στην Ορθόδοξη Εκκλησία της Ρωσίας.

Τον Προκαθήμενο του Πατριαρχείου Αλεξανδρίας προέπεμψαν στο αερολιμένα «Vnukovo-3» ο Μητροπολίτης Βολοκολάμσκ Ιλαρίωνας, Πρόεδρος του Τμήματος Εξωτερικών Εκκλησιαστικών Σχέσεων του Πατριαρχείου Μόσχας, ο Μητροπολίτης Κυρήνης Αθανάσιος, Έξαρχος του Πατριαρχείου Αλεξανδρείας στη Μόσχα, ο Επίσκοπος Βοσκρεσένσκ Σάββας, Α’ Αναπληρωτής Πρωτοσύγκελος του Πατριαρχείου Μόσχας, ο Πρωθιερέας Νικόλαος Μπαλασώφ, Α’Αναπληρωτής Πρόεδρος του ΤΕΕΣ και ο Πρωθιερέας Ίγκορ Γιακιμτσούκ, Γραμματέας του ΤΕΕς επί των διορθοδόξων υποθέσεων.

***

Στα πλαίσια της προσκυνηματικής αυτού θεωρίας ο Μακαριώτατος Πάπας και Πατριάρχης Θεόδωρος μετέβη στην Ιερά Μονή Μεταμορφώσεως του Σωτήρος Σολοφκί, επισκέφθηκε τη λίμνη Βαϊκάλη και την πόλη Ιρκούτσκ, όπου ασπάσθηκε τα τιμία λείψανα του Αγίου Ιννοκεντίου, την Ιερά Μονή της Αγίας Τσαρικής Οικογενείας, ανεγερθείσα στον τόπο εκτελέσεως αυτής πλησίον της Αικατερινουπόλεως, και την Ιερά Μονή της Παναγίας Νέας Τίχβιν και Αγίου Αλεξάνδρου Νιέφσκυ.

Κατά τη διάρκεια της παραμονής του στη Μόσχα ο Προκαθήμενος της των Αλεξανδρέων Εκκλησίας τέλεσε Θεία Λειτουργία μαζί με τον Αγιώτατο Πατριάρχη Μόσχας και Πασών των Ρωσσιών Κύριλλο την εορτή Κοιμήσεως της Θεοτόκου στο Κρεμλίνο Μόσχας.

Αυθημερόν πραγματοποιήθηκαν αδελφικές συνομιλίες μεταξύ των Προκαθημένων των Ορθοδόξων Εκκλησιών Αλεξανδρείας και Ρωσίας.Ετικέτες