Με τον Πατριάρχη Θεόδωρο Β’ συναντήθηκε ο Σπηλιωτόπουλος

Loading...


Ο Μακαριώτατος ευχήθηκε «καλή επιτυχία» στον υποψήφιο δήμαρχο Αθηναίων

Με το Μακαριώτατο πατριάρχη Αλεξανδρείας και Πάσης Αφρικής, Θεόδωρο Β’ συναντήθηκε ο υποψήφιος δήμαρχος Αθηναίων Άρης Σπηλιωτόπουλος κατά την περιοδεία του στο Μοναστηράκι.

Η συνάντηση πραγματοποιήθηκε έξω από την Ιερά Μητρόπολη της Αθήνας, όπου ο Μακαριώτατος ευχήθηκε στον Άρη Σπηλιωτόπουλο «καλή επιτυχία» στον προεκλογικό του αγώνα για το καλό της Αθήνας.

Στη συνέχεια ο υποψήφιος Δήμαρχος Αθηναίων Άρης Σπηλιωτόπουλος επισκέφτηκε την πλατεία στο Μοναστηράκι, ενημερώθηκε για τα προβλήματα από τους καταστηματάρχες και είδε από κοντά την εικόνα υποβάθμισης της πλατείας και της γύρω περιοχής.

Μετά την ολοκλήρωση της περιοδείας έκανε την εξής δήλωση:

«Η ιστορική πλατεία στο Μοναστηράκι έχει μετατραπεί σε έναν απέραντο χώρο άναρχης στάθμευσης. Την ίδια χρονική στιγμή όλα θυμίζουν ένα τριτοκοσμικό παζάρι. Και αυτό γιατί δεν υπάρχει κανένας έλεγχος, γιατί δεν υπάρχουν πρόστιμα, γιατί δεν υπάρχουν κανόνες σωστής εμπορικής συμπεριφοράς. Υπάρχουν δυστυχώς περίπτερα που έχουν μετατραπεί σε μίνι μάρκετ!

Όλα θυμίζουν μια πόλη η οποία δεν έχει καμία σχέση με τον ευρωπαϊκό προσανατολισμό της και κυρίως καμία σχέση με τη μεγάλη ιστορική της παράδοση. Θέλουμε άμεσα το Μοναστηράκι και το ευρύτερο ιστορικό κέντρο να μετατραπεί και πάλι σε ένα ουσιαστικό πόλο τουριστικής έλξης που θα λειτουργεί μέσα σε κανόνες και πλαίσιο». Ετικέτες