Με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας συναντήθηκε ο Αντιοχείας Ιωάννης (ΦΩΤΟ)

Loading...


Το μείζον ζήτημα της ανθρωπιστικής και προσφυγικής κρίσης, ειδικότερα όμως των δεκάδων θυμάτων στη Μεσόγειο, έθιξε κατά τη συνάντησή του στο Προεδρικό Μέγαρο με τον Πατριάρχη Αντιοχείας Ιωάννη Ι’, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Προκόπης Παυλόπουλος.

«Θέλω να τονίσω ότι ο δικός σας χώρος, εκεί ακριβώς όπου ποιμαίνετε, μπορεί να συμβάλει τα μέγιστα ώστε να πάψει ο πόλεμος, που είναι η εστία όλων των δεινών για τον άνθρωπο σήμερα. Εστία αυτής της προσφυγιάς, την οποία καμιά ορθόδοξη συνείδηση, όπως το έχω πει και το επαναλαμβάνω, δεν μπορεί να ανεχθεί. Δεν μπορούμε να ανεχθούμε τη Μεσόγειο, αυτήν την περιοχή του φωτός και της ειρήνης, να ξεβράζει πτώματα και ιδίως πτώματα μικρών παιδιών. Η περιοχή στην οποίαν βρίσκεσθε, το κύρος το οποίο διαθέτετε, νομίζω ότι μπορεί να συμβάλει τα μέγιστα, ώστε ο πόλεμος να σταματήσει. Πρέπει να σταματήσει αυτός ο πόλεμος. Είναι πέρα και έξω από κάθε έννοια πολιτισμού και δικαιοσύνης» ανέφερε ο κ. Παυλόπουλος.

Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας συνεχάρη τον Πατριάρχη Αντιοχείας για τη συμμετοχή του στη Διάσκεψη των Αθηνών, που ήταν αφιερωμένη στον θρησκευτικό και πολιτιστικό πλουραλισμό και στην ειρηνική συνύπαρξη στη Μέση Ανατολή και προσέθεσε: «Η συμμετοχή σας, όπως και των άλλων Προκαθημένων, απέδειξε ότι η Ορθοδοξία ενωμένη, υπό την σκέπη του Οικουμενικού Πατριαρχείου, είναι εκείνη η οποία στέλνει το μεγάλο μήνυμα της ειρήνης και της συνύπαρξης. Σε μια περιοχή, η οποία έχει τεράστια σημασία, όχι μόνο για την Μέση Ανατολή, αλλά για τον κόσμον ολόκληρο».

Φωτογραφίες: Γιάννης Παναγόπουλος/Eurokinissi

2392305.jpg
2392309.jpg
2392315.jpg


Ετικέτες