Με εκπροσώπους της Ρωσικής Εκκλησίας συναντήθηκε ο Πατριάρχης Βουλγαρίας (ΦΩΤΟ)

Loading...


Την αντιπροσωπεία της Ορθοδόξου Εκκλησίας της Ρωσίας με επικεφαλής τον Αρχιεπίσκοπο Βίλνο και Λιθουανίας Ιννοκέντιο δέχθηκε σε ακρόαση στις 27 Οκτωβρίου 2015 ο Αγιώτατος Πατριάρχης Βουλγαρίας Νεόφυτος στην Πατριαρχική του κατοικία στη Σόφια.

Στη συνάντηση επίσης παρέστη και η αντιπροσωπεία της Ορθοδόξου Εκκλησίας Τσεχίας και Σλοβακίας με επικεφαλής τον Αρχιεπίσκοπο Μιχαλουπόλεως και Κοσίτσης Γεώργιο.

Ο Αγιώτατος Πατριάρχης καλωσόρισε τους εκλεκτούς προσκεκλημένους, οι οποίοι αίχθησαν στη Βουλγαρία για να συμμετάσχουν στις πανηγυρικές εκδηλώσεις της Ιεράς Μητροπόλεως Βάρνας. Κατά τη διάρκεια της συναντήσεως συζητήθηκαν επίκαιρα θέματα κοινής ημερησίας διατάξεως των Εκκλησιών.

Ο Αρχιεπίσκοπος Βίλνο και Λιθουανίας Ιννοκέντιος προσέφερε στον Προκαθήμενο της Ορθοδόξου Εκκλησίας της Βουλγαρίας μια εικόνα των Αγίων Μαρτύρων Βίλνο.

Ο Αρχιεπίσκοπος Μιχαλουπόλεως και Κοσίτσης εκ μέρους της Ιεράς Συνόδου και του Προκαθημένου της Ορθοδόξου Εκκλησίας Τσεχίας και Σλοβακίας απένειμε στον Προκαθήμενο της Εκκλησίας της Βουλγαρίας παράσημο του Αγίου Ισαποστόλου Πρίγκηπος Ράστισλαβ Α’ Τάξεως.

Περαίνων ο Αγιώτατος Πατριάρχης Νεόφυτος επέδωσε σε όλους τους παρισταμένους ενθύμια και τους ευλόγησε.

10vou.jpg
10vou1.jpg
10vou2.jpg
10vou3.jpg
10vou4.jpg


Ετικέτες