Κύπριος πρόεδρος της Βουλής: «Στηρίζουμε τους Χριστιανούς της Μέσης Ανατολής»

Loading...


Την ευκαιρία να επισκεφθούν τον Ιορδάνη ποταμό είχε η κυπριακή αντιπροσωπεία που βρίσκεται για επίσημη επίσκεψη στην Ιορδανία.

Ο Πρόεδρος της Βουλής, Γιαννάκης Ομήρου, έστειλε θερμό μήνυμα στήριξης, συμπαράστασης και αλληλεγγύης προς τους Χριστιανούς της Μέσης Ανατολής.

Ο Πρόεδρος της Βουλής και η κοινοβουλευτική αντιπροσωπεία που τον συνοδεύει στην επίσημη επίσκεψη του στην Ιορδανία επισκέφτηκαν σήμερα τον Ιορδάνη ποταμό και το σημείο βάπτισης του Ιησού από τον Ιωάννη τον Βαπτιστή αλλά και το Μοναστήρι του Ιωάννη του Προδρόμου που βρίσκεται στην περιοχή και συναντήθηκαν με τον Μητροπολίτη Φιλαδελφείας Βενέδικτο.

«Με σεβασμό προσήλθαμε σήμερα εδώ στα νερά του Ιορδάνη ποταμού για να αποτίσουμε φόρο τιμής και στην Ορθόδοξη και ελληνική παρουσία, με συνάντηση με τον Σεβασμιότατο Μητροπολίτη Φιλαδελφείας Βενέδικτο στον οποία διαβιβάσαμε θερμό μήνυμα της Βουλής των Αντιπροσώπων και ευρύτερα του κυπριακού Ελληνισμού για στήριξη, συμπαράσταση, αλληλεγγύη στις προσπάθειες που καταβάλλονται μέσα σε πάρα πολύ δύσκολες συνθήκες για επιβίωση του Χριστιανισμού, της Ορθοδοξίας αλλά και ευρύτερα του Ελληνισμού σε αυτή τη δύσκολη ώρα που περνά η Μέση Ανατολή και οι χώρες της περιοχής με τις συγκρούσεις μέσα σε ένα ταραγμένο κόσμο που απειλεί δυστυχώς και την ύπαρξη του Χριστιανισμού και της Ορθοδοξίας» δήλωσε μετά τη συνάντηση με τον Μητροπολίτη Βενέδικτο και τη ξενάγηση στο Μοναστήρι.

«Χρέος όλων η στήριξη του Χριστιανισμού»

Ο κ. Ομήρου υπέδειξε πως αποτελεί χρέος όλων να στηρίξουν το Χριστιανισμό ο οποίος, όπως είπε, σήμερα υφίσταται διωγμούς για ακόμη μια φορά.

Και πρόσθεσε πως ο ίδιος και δεν έχει καμία αμφιβολία ότι με ποιμενάρχες όπως ο Μητροπολίτης Φιλαδελφείας «θα μπορέσουμε να αποκρούσουμε αυτή την προσπάθεια εξαφάνισης του Χριστιανισμού και της Ορθοδοξίας από αυτά τα χώματα στα οποία έζησε, δημιούργησε και εξέπεμψε το φως του για αιώνες ο Χριστιανισμός».

Από την πλευρά του ο Μητροπολίτης Βενέδικτος ευχαρίστησε τον Πρόεδρο της Βουλής και την κυπριακή κοινοβουλευτική αντιπροσωπεία για την επίσκεψη στο Μοναστήρι του Ιορδάνου, το οποίο όπως είπε, μετά από 1700 χρόνια επανιδρύθηκε στην περιοχή.

Έκανε λόγο για μια εποχή με νέους διωγμούς των Χριστιανών στη Μέση Ανατολή, εκφράζοντας ωστόσο την πεποίθηση πως μετά την πρόσφατη σύσκεψη που είχαν οι εκπρόσωποι της Εκκλησίας με τον Βασιλιά της Ιορδανίας Αμπντάλλα και τη σχετική διαβεβαίωση του Βασιλιά, οι Χριστιανοί στο Αμμάν δεν πρέπει να φοβούνται.

«Τα παιδιά μας θέλουν να φύγουνε από εδώ, ο Βασιλιάς όμως μας είπε και μας διαβεβαίωσε ότι κάτω από τον Χασεμιτικό Οίκο υπάρχουν Χριστιανοί και να μην φοβόμαστε» δήλωσε.

«Όλοι λοιπόν μαζί, ενωμένοι, θα μπορέσουμε να κάνουμε κάτι. Με τη στήριξη και της Κύπρου εμείς αντλούμε δύναμη» είπε.

Ακολούθως ο Πρόεδρος της Βουλής και οι Κύπριοι Βουλευτές επισκέφτηκαν τη Νεκρά Θάλασσα.Ετικέτες