Η Κυριακή των Βαΐων στο Κάιρο και η ιστορική παρουσία του Πατριάρχη Αλεξανδρείας (ΦΩΤΟ)

Loading...


Με τη δέουσα μεγαλοπρέπεια εορτάσθηκε στο Κάιρο η Κυριακή των Βαΐων.

Στη Θεία Λειτουργία προεξήρχε ο Πατριάρχης Αλεξανδρείας και πάσης Αφρικής κ.Θεόδωρος, ο οποίος πρόκειται να ανατρέψει μια πατριαρχική συνήθεια που κρατούσε περισσότερους από δύο αιώνες.

Στην ανακοίνωση που εξέδωσε το Πατριαρχείο αναφέρεται: «Την Κυριακή των Βαΐων, 5η Απριλίου ε.έ., η Α.Θ.Μ. ο Πάπας και Πατριάρχης Αλεξανδρείας και πάσης Αφρικής κ.κ. Θεόδωρος ο Β´, εχοροστάτησε στον Όρθρο και προεξήρχε της Θείας Λειτουργίας στον Ιερό Ναό Ταξιαρχών Ντάχερ Καΐρου, ενορία των Αραβοφώνων του Πατριαρχείου, συλλειτουργούντων του Σεβ. Μητροπολίτου Μέμφιδος κ. Νικοδήμου, Πατριαρχικού Επιτρόπου Καΐρου, και του Θεοφ. Επισκόπου Βερενίκης κ. Χρυσοστόμου.

Στην Ευχαριστιακή Σύναξη προσήλθαν Πρόεδροι των Φορέων και Συλλόγων και πλήθος πιστών. Προ της Απολύσεως, σύμφωνα με το έθιμο της Κοινότητος πραγματοποιήθηκε λιτάνευση τρίς, πέριξ του Ιερού Ναού, κατά την οποία ο Μακαριώτατος έραινε δι᾽ ανθονέρου τους πιστούς, ενώ οι χοροί των Ψαλτών έψαλλαν, ελληνικά και αραβικά, το Απολυτίκιο της εορτής.

Να σημειωθεί ότι είναι η πρώτη φορά μετά από 220 χρόνια, που Πατριάρχης Αλεξανδρείας θα εορτάσει την Μεγάλη Εβδομάδα και την Ανάσταση του Κυρίου στο Κάϊρο».

604kairo.jpg
604kairo1.jpg
604kairo2.jpg
604kairo3.jpg
604kairo4.jpg
604kairo5.jpg
604kairo6.jpg


Ετικέτες