Η εορτή της Υπαπαντής του Κυρίου στο Πατριαρχείο Ιεροσολύμων (φωτο & video)

Loading...


Το Σάββατον, 2αν /15ην Φεβρουαρίου 2014, εωρτάσθη η Δεσποτική εορτή της Υπαπαντής του Κυρίου εις την Ιεράν γυναικείαν Μονήν της Παναγίας Σειδανάγιας (Δεσποίνης), κειμένης έναντι του Τεμένους Χάνκε εις την χριστιανικήν συνοικίαν και πλησίον του Πατριαρχείου, εν η διαβιούν περί τας είκοσι και πέντε μονάζουσαι.

Τού Εσπερινού αφ’ εσπέρας και του Όρθρου και της Θείας Λειτουργίας ανήμερα της εορτής προεξήρξεν ο Γέρων Αρχιγραμματεύς Σεβασμιώτατος Αρχιεπίσκοπος Κωνσταντίνης κ. Αρίσταρχος, συλλειτουργούντων αυτώ…

του Αρχιμανδρίτου Ιγνατίου, ηγουμένου της Μονής των Ποιμένων εν τη κώμη των Ποιμένων, του ηγουμένου της Μονής του Προφήτου Ηλιού Ιερομονάχου Παισίου, του Αρχιμανδρίτου Αποστόλου, παρεπιδημούντος εκ της Μητροπόλεως Πέτρας Χερρονήσου της Εκκλησίας της Κρήτης, του π. Αίσσα Τούμα, Προισταμένου του Καθεδρικού Ιερού Ναού του Αγίου Ιακώβου του Αδελφοθέου, του Ιεροδιακόνου Θαδδαίου, ψάλλοντος του Πρωτοψάλτου του Ναού της Αναστάσεως Αρχιμανδρίτου π. Αριστοβούλου, διευθύνοντος χορωδίαν εκ των ιεροσπουδαστών της Πατριαρχικής Σχολής ελληνιστί, ρωσιστί και ρουμανιστί, της χορωδίας δε του Καθεδρικού Ναού του Αγίου Ιακώβου του Αδελφοθέου αραβιστί υπό τον κ. Ριμόν Κάμαρ και συμπροσευχομένου πυκνού εκκλησιάσματος εξ Ελλήνων της Παροικίας των Ιεροσολύμων, αραβοφώνων (Rum Orthodox), ρωσσοφώνων και ρουμανοφώνων.

Προς το ευσεβές εκκλησίασμα τούτο εκήρυξε τον θείον λόγον ο προεξάρχων Σεβασμιώτατος Αρχιεπίσκοπος Κωνσταντίνης κ. Αρίσταρχος (ίδε βίντεο).

Διαρκούσης της θείας Λειτουργίας, προσήλθεν εκ του Πατριαρχείου η Α.Θ.Μ. ο Πατήρ ημών και Πατριάρχης Ιεροσολύμων κ.κ. Θεόφιλος μετά Συνοδείας Αγιοταφιτών Πατέρων και προσκυνητών.

Την Συνοδείαν του Μακαριωτάτου, την Αρχιερατικήν Συνοδείαν και όλον το εκκλησίασμα εδεξιώθη εις το ηγουμενείον και εις το προαύλιον της Ιεράς Μονής η και ανακαινίζουσα αυτήν καθηγουμένη αυτής οσιολογιωτάτη μοναχή Σεραφείμα.

{youtube}GlJt1TihCOE{/youtube}

alt
alt
alt
alt


Ετικέτες