Ετοιμάζει το ISIS χαλιφάτο στην περιοχή του Σινά με κίνδυνο για τη μονή της Αγίας Αικατερίνης;

Loading...


Του Μιχαήλ Ν. Αβέλλα

Από το ειδησεογραφικό πρακτορείο Mideast Christian News MCN (Χριστιανικά Νέα της Μέσης Ανατολής) πληροφορούμαστε ότι η Ιερά Μονή του Θεοβάδιστου όρους Σινά, της Αγίας Αικατερίνης διατρέχει κίνδυνο και παρατηρείται μία κλιμάκωση για αποσταθεροποίηση στην χερσόνησο του Σινά.

Αναφέρονται έξι δημοσιεύματα στο τελευταίο χρονικό διάστημα των 20 ημερών που δείχνουν πώς υπάρχει μία διάχυτη ανησυχία για τα μελλούμενα. Να ευχηθούμε αυτή η ειρηνική συμβίωση των δεκάδων αιώνων να μην διαταραχθεί στον τοπικό πληθυσμό από φαινόμενα εξτρεμισμού που μπορεί να γίνουν ανεξέλεγκτα, καθώς η δράση της εξτρεμιστικής οργάνωσης Ανσάρ Μπέιτ Αλ Μακντίς (ABM) στην έρημο του Σινά με αποκεφαλισμούς δείχνει την ΙΣΙΣ να γιγαντώνεται σαν τη Λερναία Ύδρα παρά τις χιλιάδες χιλιομέτρων που χωρίζουν τη Βαγδάτη από το Σινά και από το Κομπανί.

Συγκεκριμένα:

12/10/2014. Το τελευταίο δημοσίευμα αναφέρει πως το βιβλίο του Ragaee Attia σκοπεύει να αποσταθεροποιήσει το κράτος. Συγκεκριμένα ο Μονίρ Σαμί (Monir Samy) νομικός σύμβουλος της Ιεράς Μονής , ανέφερε πώς «Τα πρωτόκολλα των μοναχών της Ιεράς Μονής της Αγίας Αικατερίνης» είναι ένα βιβλίο που εκδόθηκε από έναν πρώην Στρατηγό ονόματι Αχμέντ Ραγί Αττία είναι γεμάτο από κατασκευασμένα μυθεύματα και ψέματα και η Ιερά Μονή με τον Επίσκοπο Δαμιανό δεν θα απαντήσουν στο βιβλίο «που στοχεύει να αποσταθεροποιήσει το ισχύον καθεστώς».

07/10/2014. Δημοσίευμα αναφέρει πως οι μοναχοί τρομοκρατούνται, ιστοσελίδες των Σαλάφι υποκινούν την κοινή γνώμη με ψευδείς κατηγορίες.
Η εφημερίδα Σαλάφι Αλ Φαθ υποστηρίζει ότι η Ιερά Μονή έχει καταπατήσει εκτάσεις στην περιφέρεια και προσπαθεί να υποκινήσει την κοινή γνώμη εναντίον της.

05/10/2014. Σύμφωνα με τον Επίσκοπο Δημήτριο Δαμιανό, ηγούμενο της Ιεράς Μονής της Αγίας Αικατερίνης στο Σινά, ανέφερε πως μία ομάδα βεδουίνων επιβαίνοντες σε ένα αυτοκίνητο πρσπάθησαν να παραβιάσουν την κεντρική είσοδο, ζητώντας από τον μοναχό να εγκαταλείψει την πύλη. Οι τρεις βεδουίνοι υποστήριξαν ότι τους ανήκει η γη του μοναστηριού.

04/10/2014 . Δημοσίευμα με τον καθηγητή νομικής και πρώην βουλευτή Εχάμπ Ραμζί, ο οποίος υποστηρίζει ότι η Ιερά Μονή της Αγίας Αικατερίνης στο Σινά είναι στόχος εξτρεμιστών που επιθυμούν να δημιουργήσουν ένα Ισλαμικό Κράτος στο Σινά χωρίς χριστιανική παρουσία και οι οποίοι βοηθούνται από τον πρώην Στρατηγό Αχμέντ Ραγί Αττία ο οποίος έχει ξεκινήσει μία εκστρατεία από ψεύτικες κατηγορίες

29/09/2014. Αποκεφαλισμοί λαμβάνουν χώρα στην έρημο του Σινά, πράξεις που θυμίζουν βαρβαρότητα του ΙΣΙΣ στο Ιράκ και στη Συρία.

24/09/2014. Το Τμήμα Διαχείρισης Κρίσεων του Υπουργείου Εσωτερικών της Αιγύπτου αναμένει βομβιστικές επιθέσεις σε κάποιες εκκλησίες στο μέλλον ανέφερε ο λέκτορας στη Αστυνομική Ακαδημία της Αιγύπτου, Αλί Ζέιν Ελ Αμπεντίν.

Επίλογος: Ας ευχηθούμε ο λόγος της αγάπης του Θεού να φωτίσει τα σκοτεινά και συγχυσμένα μυαλά & πάνω από όλα τους ισχυρούς που πρέπει να αφήσουν την υπερσύγκεντρωση των εξουσιών και των χρημάτων και να δώσουν το απαραίτητο οξυγόνο στον πλανήτη. Εκτός κι αν έχουν αποφασίσει να τον βυθίσουν στο χάος με τους εαυτούς τους να κάνουν τις άγκυρες για το βυθό.Ετικέτες