Διεθνές Συμπόσιο προς τιμήν της Υπεραγίας Θεοτόκου στην Γεωργία

Loading...


Με την ευλογία του Μακαριωτάτου Καθολικού-Πατριάρχη πάσης Γεωργίας κ.κ. Ηλία στη Τυφλίδα στις 12-19 Μάιου διοργανώθηκε το Έ Διεθνές Συμπόσιο πρός τιμήν της Υπεραγίας Θεοτόκου.

Στις 13 Μαιου 12:00 στο ξενοδεχείο «Courtyard Marriott» επίσημα άνοιξε το συμπόσιο με θέμα «Η τιμή της Υπεραγίας Θεοτόκου στην Ορθόδοξη Εκκλησία». Στο συμπόσιο συμμετείχαν κληρικοί και επιστήμονες από 14 χώρες του κόσμου.

Διοργανωτής του Συμποσιου ήταν το «Διεθνές Κέντρο της Χριστιανικής Έρευνας του Πατριαρχείου Γεωργίας», ο πρόερδος του οποίου είναι ο ακαδημάικος Δαβίδ Μουσχελισβίλι.

Ως εκπρόσωπος του Οικουμενικού Πατριαρχείου συμμετείχε ο Θεοφιλέστατος Επίσκοπος Αβύδου κ. Κύριλλος. Ο Θεοφιλέστατος μετέφερε χαιρετισμόν ειρήνης και αγάπης του Οικουμενικού Πατριάρχη κ. Βαρθολομαίου πρός τόν Πατριάρχη πάσης Γεωργίας κ. Ηλία, τους επισκόπους του Πατριαρχείου Γεωργίας, τις πολιτικές αρχές και το λαό Γεωργίας, τονίζοντας τις αδελφικές σχέσεις μεταξύ των δύο Εκκλησιών και ευχόμενος κάθε επιτυχία στις εργασίες του συνεδρίου.

Με πολλαπλές αναφορές στον Αγ. Γρηγόριο τον Παλαμά και τον Αγ. Σιλουανό τον Αθωνίτη, ο Θεοφιλέστατος επίσκοπος Αβύδου κ. Κύριλλος ανέπτιξε το θέμα: «Η τιμή της Θεοτόκου στο Άγιο Όρος».

Οι συζητήσεις πραγματοποιήθηκαν σε 3 κατευθύνσεις: Θεολογία, Ιστορία και Πολιτισμός. Ο σκοπός του συμποσίου ήταν να αποκαταστήσει την αρμονική ένωση μεταξυ πίστης και επιστήμης.