Βάζει νερό στο κρασί της η Αντιόχεια για την Πανορθόδοξη

Loading...


Ένα μέτωπο ανοίγει ένα κλείνει… προς το παρόν για την Πανορθόδοξη...

Τη στιγμή που ανακύπτει θέμα με την αντιπαράθεση Σερβίας και Ρουμανίας, η Αντιόχεια δείχνει καλή θέληση και δηλώνει πως θα συμμετάσχει κανονικά παρά την κόντρα με τα Ιεροσόλυμα. 

Όπως ανακοινώθηκε χθες από την αντιοχειανή σύνοδο στην Αγία και Μεγάλη Σύνοδο που θα πραγματοποιηθεί στις 17 του επόμενου Ιουνίου στην Κρήτη, έχει σημασία η αποτελεσματική συμμετοχή της Αντιοχείας, δείγμα πως το θέμα του Κατάρ, πηγαίνει πίσω προς το παρόν…

Ανακοινώθηκε ακόμη πως οι Συνοδικοί της Αντιόχειας συμφώνησαν επί τροποποιήσεών σε κάποια εκ των εγγράφων της Συνόδου και συμφώνησαν ακόμη να διατυπώσει η Αντιόχεια μια σαφή θέση  για τα θέματα ημερήσιας διάταξης.

. Όσον αφορά τα κείμενα της ΠανοΟρθόδοξης Συνόδου, οι πατέρες αποφάσισαν να αποδεχθούν τις προτεινόμενες τροποποιήσεις  της Συμβουλευτικής Επιτροπής.

Αποφάσισαν επίσης να σχηματίσουν μια ενημερωτική επιτροπή της Αντιόχειας με σκοπό την κρυστάλλωση του «συνοδικού μηνύματος» που θα εκδοθεί από το πλήρωμα των Ορθοδόξων Εκκλησιών. 

Κατά τα λοιπά, για ακόμη μια φορά αναφέρθηκαν στην απαγωγή των Μητροπολιτών και κάλεσαν τη διεθνη΄κοινότητα να πράξει τα δέοντα, ενώ ευχαρίστησαν την Ελλαδική Εκκλησία για τη βοήθεια στους πρόσφυγες.