Από σήμερα στη Ρωσία ο Αχρίδος Ιωάννης

Loading...


Επιμέλεια: Θωμάς Αναστασιάδης

Αφίχθηι σήμερα Κυριακή 8-2-15 στη Ρωσία για θεραπεία, ο Αρχιεπίσκοπος Αχρίδος κ.Ιωάννης (Vranishkovsky),
ύστερα από πρόσκληση του Πατριάρχη Μόσχας και πασών των Ρωσιών κ.κ.Κύριλλου. 

  Στο αεροδρόμιο «Βνούκοβο» της Μόσχας, τον Μακαριώτατο Ιωάννη υποδέχθηκε ο Αναπληρωτής Πρόεδρος του Τμήματος Εξωτερικών Εκκλησιαστικών Σχέσεων του Πατριαρχείου Μόσχας, πρωθιερέας Νικόλαος Balashov, ο οποίος εξ ονόματος του Μητροπολίτη Ιλαρίωνα εξέφρασε την χαρά τους επί τη αποφυλακίση του. Σημειωτέον ότι ο Μητροπολίτης Ιλαρίωνας απουσιάζει στο Essex της Αγγλίας,σε επίσκεψη και λειτουργία στην Σταυροπηγιακή Μονή Ιβανόβσκι του Οικ. Πατριαρχείου Κωνσταντινουπόλεως.
 

Τον Αρχιεπίσκοπο Ιωάννη συνοδεύουν ο ηγούμενος της Ρωσικής Αντιπροσωπείας του Πατριαρχείου Μόσχας στη Σόφια, Αρχιμανδρίτης Φίλιππος (Vasiltsev) και η μητέρα του κ.Γαλήνη Vranishkovskaya.

Την ίδια ημέρα ο Μακ/τος, με άλλη πτήση, έφτασε στην Αγία Πετρούπολη, όπου τον υποδέχτηκε ο Επίσκοπος της Κροστάνδης κ.Ναζάρωφ {Nazarov} και η Ηγουμένη μ.Σοφία (Silina) , της Μονής Αναστάσεως Νοβοντέβιτσι, στην οποία η Αυτού Αγιότητα κ.Κύριλλος έδωσε ευλογία, ο Αρχιεπίσκοπος Ιωάννης να φιλοξενηθεί στο Μοναστήρι της.

Η Ι.Μ Αναστάσεως Νοβοντέβιτσι της Αγίας Πετρούπολης ιδρύθηκε το 1849. Εκεί φυλάσσεται η Θαυματουργή Αγιορείτικη
εικόνα της Παναγίας, η επονομαζόμενη της «Χαράς και της Παρηγοριάς», η οποία είναι το κύριο ιερό προσκύνημα. Μετά την Επανάσταση,  το μοναστήρι έκλεισε, λεηλατήθηκε και καταστράφηκε. Πίστευαν ότι η εικόνα μεταφέρθηκε σε άλλη περιοχή και καταστράφηκε από πυρκαγιά.

Όμως πριν ένα χρόνο περίπου βρέθηκε, Η Μονή επίσης είναι γνωστή σε μας τους Έλληνες από την κοσμοσυρροή που βλέπαμε στα ΜΜΕ, όπου προσέρχονταν οι Ρώσοι για να προσκυνήσουν την Αγία Ζώνη, που είχε μεταφέρει εκεί το φθινόπωρο του 2011, ο π.Εφραίμ, ηγούμενος του Βατοπεδίου Αγ.Όρους. Ετικέτες