Αλεξανδρείας Θεόδωρος: «Η Χάρις του Σταυρού να ενδυναμώσει τους χειμαζόμενους Χριστιανούς» (ΦΩΤΟ)

Loading...


Την Δευτέρα, 14η Σεπτεμβρίου, η Α.Θ.Μ. ο Πάπας και Πατριάρχης Αλεξανδρείας και πάσης Αφρικής κ.κ.Θεόδωρος Β΄, εχοροστάτησε κατά τον Όρθρο και προέστη της Θείας Λειτουργίας, ως και της τελετής της Υψώσεως του Τιμίου και Ζωοποιού Σταυρού, στον Ιερό Πατριαρχικό Ναό Οσίου Σάββα του Ηγιασμένου Αλεξανδρείας, συμπροσευχομένων του Σεβ. Μητροπολίτου Λεοντοπόλεως κ.Γαβριήλ, Πατριαρχικού Επιτρόπου Αλεξανδρείας και του Θεοφιλ. Επισκόπου Ναυκράτιδος κ.Μελετίου.

Επίσης, στην Ευχαριστιακή Σύναξη παρέστη και ο νέος Γενικός Πρόξενος της Ελλάδος στην Αλεξάνδρεια κ.Εμμανουήλ Κακαβελάκης.

Κηρύττων τον θείο λόγο ο Μακαριώτατος, ανεφέρθη στην ιστορική και εννοιολογική σημασία της εορτής, τονίσας την σπουδαιότητα της θυσιαστικής αγάπης έτσι όπως την εμπνέει ο Τίμιος Σταυρός, και ευχήθηκε η χάρις του να ενδυναμώνει και να προστατεύει όλους τους χειμαζομένους χριστιανούς, αναφέροντας μάλιστα ότι κατά το πρόσφατο ταξίδι Του στην Ρωσία είχε την ευκαιρία να συνομιλήσει με τον Πατριάρχη Κύριλλο για τους διωγμούς των Χριστιανών στην Μέση Ανατολή. Ας σημειωθεί, ότι τα πατριαρχικά άμφια που έφερε κατά την Θεία Λειτουργία, εμπνευσμένα από σχέδια του Τσάρου Αλεξέι Μιχαήλοβιτς τον 17ο αι., είναι δώρο του Πατριάρχου Κυρίλλου.

1509alex.jpg
1509alex1.jpg
1509alex2.jpg
1509alex3.jpg
1509alex4.jpg
1509alex5.jpg
1509alex6.jpg
1509alex7.jpg


Ετικέτες