Έκκληση του Πατριάρχη Γεωργίας στον Αβραμόπουλο για το καθεστώς θεωρήσεων

Loading...


«Ελπίζουμε ότι η ελευθέρωση του καθεστώτος θεωρήσεων θα συμβεί στο εγγύς μέλλον», ανέφερε ο Πατριάρχης Γεωργίας Ηλείας ΙΙ, προς τον Ευρωπαίο Επίτροπο για τη Μετανάστευση Δημήτρη Αβραμόπουλο.

Ο Γεωργιανός Πατριάρχης πραγματοποίησε έκκληση προς τον επίτροπο με το αίτημα για την απελευθέρωση έκδοσης των θεωρήσεων.

Ο Πατριάρχης εξέφρασε την ικανοποίησή του για την επίσκεψη στη Γεωργία ανώτερων Ευρωπαίων αξιωματούχων. «Είμαστε πολύ ικανοποιημένοι με το γεγονός ότι η Γεωργία είναι μέλος των Ευρωπαϊκών δημοκρατικών δομών. Είμαστε ευγνώμονες για ό, τι κάνετε για τη Γεωργία. Η Γεωργία χρειάζεται τη βοήθειά σας. Δεν έχουμε αποκαταστήσει την εδαφική ακεραιότητα. Η Αμπχαζία και η περιοχή Τσχινβάλι αποτελούν μια ανοικτή πληγή στο σώμα της Γεωργίας, και αυτό αποτελεί  ένα μεγάλο πόνο για εμάς. Η Αμπχαζία και η περιοχή Τσχινβάλι είναι το παλαιότερο τμήμα της Γεωργίας» είπε.

Σύμφωνα με τον Πατριάρχη, προκειμένου η Γεωργία για να γίνει μέρος της Ευρώπης, έχουν γίνει πολλά. Παράλληλα όμως ο Πατριάρχης Ηλίας εξέφρασε την ελπίδα ότι η απελευθέρωση του καθεστώτος θεωρήσεων θα συμβεί στο εγγύς μέλλον.

«Έχουμε ένα αίτημα προς εσάς. Σε αυτή την περίοδο μεγάλο κομμάτι από τη γεωργιανή νεολαία πάει στην Ευρώπη για να ζήσει εκεί παράνομα. Αυτό περιπλέκει τη ζωή τους και τη ζωή μας πάρα πολύ. Δεν μπορούν να ταξιδεύουν ελεύθερα στην πατρίδα τους. Αυτοί οι παράνομοι πρέπει να λάβουν μια νομιμοποίηση. Αν είναι δυνατόν να γίνει αυτό, θα είμαστε πολύ ευγνώμονες », τόνισε ο γεωργιανός Πατριάρχης