40νθήμερο μνημόσυνο του αείμνηστου Νικόλαου Σωτηρόπουλου στη Μελβούρνη

Loading...


Η παρούσα φωτογραφία είναι από το 40νθήμερο μνημόσυνο του αειμνήστου Νικολάου Σωτηροπούλου, που ετελέσθη χθες Κυριακή 05-10- 2014 σε ιερό ναό της Αρχιεπισκοπής Αυστραλίας στη Μελβούρνη. Παρόμοια μνημόσυνα για τον μεγάλο αγωνιστή θεολόγο ετελέσθησαν και σε ιερούς ναούς άλλων Πολιτειών της Αυστραλίας, όπου έσπειρε αφειδώς τον θείο λόγο ο Πνευματέμφορος ιεροκήρυξ Νικόλαος Σωτηρόπουλος.

Δεν αναφέρουμε σε ποιους συγκεκριμένους ναούς έγιναν τα μνημόσυνα, για να μην εμπλέξουμε τους ευλαβείς ιερείς των ναών σε διωγμούς από την προϊσταμένη εκκλησιαστική αρχή. Διότι υπάρχουν και στην Αυστραλία ευσεβείς λειτουργοί του Θεού του Υψίστου, οι οποίοι, τω δόγματι τω τυραννικώ μη πεισθέντες, φρόντισαν να τιμηθεί χριστιανοπρεπώς η μνήμη του φλογερού ιεραποστόλου και μεγάλου διδασκάλου των ημερών μας Νικολάου Σωτηροπούλου.
Ας είναι η φωτογραφία αυτή έλεγχος κατά εκείνων, οι οποίοι, τυμβωρυχούντες, πασχίζουν να αμαυρώσουν τη μνήμη του αγίου αυτού ιεροκήρυκος. Ματαιοπονούν και αυτογελοιοποιούνται. Ομοιάζουν με τον θλιβερό εκείνο άνθρωπο, που πάσχιζε να σβήσει τον ήλιο με τα πτύελά του.Ετικέτες