Τρισάγιο για τον Ανδρ. Παναγόπουλο από τον αρχιεπίσκοπο Αμερικής

Loading...


Τρισάγιο στη μνήμη του αδικοχαμένου Ανδρέα Παναγόπουλου τέλεσε ο αρχιεπίσκοπος Αμερικής Δημήτριος, στο παρεκκλήσι Απόστολος Παύλος, στην Αρχιεπισκοπή, στο Μανχάταν.

Ο Προκαθήμενος της Ελληνορθόδοξης Εκκλησίας στις Ηνωμένες Πολιτείες εξέφρασε συγκλονισμό για την ανθρώπινη αυτή τραγωδία.

Η Ομογένεια, σημείωσε, συμμετέχει στο βαρύ πένθος συλλυπούμενος την οικογένεια του 42χρονου Ανδρέα, ο οποίος ανασύρθηκε την Παρασκευή νεκρός από τα συντρίμμια των κτιρίων που κατέρρευσαν στο Ανατολικό Χάρλεμ της Νέας Υόρκης, μετά από ισχυρή έκρηξη που σημειώθηκε την προηγούμενη μέρα, με πιθανότερη αιτία τη διαρροή αερίου.

Στο τρισάγιο παρέστησαν ο αδελφός του αποθανόντος, Άρης Παναγόπουλος, ο στενός φίλος του Ευάγγελος Άλκιμος και άλλοι γνωστοί και φίλοι του «εξαίρετου καλλιτέχνη και γνήσιου Έλληνα», όπως είπαν για τον Ανδρέα, ο οποίος ήταν μουσικός και παράλληλα είχε δραστηριοποιηθεί επαγγελματικά στη διαδικτυακή διαφήμιση.

Ο Ανδρέας Παναγόπουλος καταγόταν από την Καλαμάτα, όπου ζει η μητέρα του. Μετά από τις απαραίτητες διαδικασίες μέσω των προξενικών αρχών, η σορός του θα μεταφερθεί στην Ελλάδα για την ταφή.

Στο τρισάγιο παρέστη επίσης ο γενικός πρόξενος της Ελλάδας στη Νέα Υόρκη, Γιώργος Ηλιόπουλος, καθώς και η Γενική Γραμματέας Ισότητας των Φύλων, Βάσω Κόλλια, η οποία νωρίτερα είχε ιδιαίτερη συνάντηση με τον αρχιεπίσκοπο Δημήτριο, με την ευκαιρία της συμμετοχής της στις εργασίες της 58ης Συνόδου της Επιτροπής των Ηνωμένων Εθνών για το Καθεστώς των Γυναικών, εκπροσωπώντας την Ελλάδα ως προεδρεύουσα χώρα του Συμβουλίου της ΕΕ.

alt


Ετικέτες